Samarbete med bytelbolag.se/

Köpa eller sälja först? Är lite som hugget och stucket vad ska man göra, jag har kikat runt och kollat med vänner och dom flesta brukar sälja och köpa sedan. Men personligen skulle jag säga att har man privatekonomi så köper jag hellre före och och säljer efter. Då slipper man “man vet inte vad man får”.

Efter ha studerat artiklar så säger samtliga “jämför aldrig med grannens bostad”, det är något jag förstått att dom flesta gör. Men det är mycket som skiljer åt som våningsplan, tidpunkt, vilka som kommer på visningen och hur hemmet är stylat samt vilken mäklarbyrå man använder sig av. Få vill gå med förlust vid försäljning men det är något man inte kan räkna med.

“Försöka få affärerna så nära som möjligt, så man köper och säljer i samma marknad med samma prisbild” –Emma Persson, privatekonom, Länsförsäkringar.

Innan man köper något är det viktigt att man förköper sig eller inte gör en noggrann undersökning av objektet. Som jag tidigare har bloggat om på Manity är så att man ofta vet om månader innan en flytt att man vill flytta och därmed kan flyttpacka i månader för slippa stressen. Samma sak med att köpa nytt boende, ha en klar bild vad du vill och lägg notiser på ställen som lägenheten kan poppa upp. Lägg inte ditt liv i Hemnet sajt utan knyt kontakter med en mäklare och för få en personlig relation, de bästa lägenheterna kommer ofta inte ut ens på marknaden utan säljs utan visning. 

 

Slå till när drömlägenheten dyker upp

Efter ha talat med bekanta på Östermalm så är det otroligt svårt hitta större lägenheter för familjer, skulle man hitta en sådan är det bara att slå till. 

Det är viktigt att faktiskt göra en boendekalkyl inför en kommande flytt för att veta vad man har råd med. Att ge sig in i en budgivning för något man inte har råd bör man undvika. I dagsläget så bör du lägga dig under ditt lånelöfte för att minimera risken att inte klara din ekonomi om du får en mindre inkomst.

Tänk gärna även på 50-30-20 regeln med med dina utgifter. Spara in på onödiga utgifter som exempelvis hitta billig el. Det går ofta åt mer el ju större bostad med då mer belysning går åt. Samtidigt kan ett större boende tex ett bättre kök bidra till att man lagar mer mat och sparar in pengar. Det gäller hitta fördelar med att flytta!

Tips för göra köpandet av nytt boende enklare 

Många går på låtsas visningar för veta vad dom vill ha, det kanske kan vara ett bra alternativ men det mesta går se online, speciellt nu med “online visningar”. Det viktigaste inför en flytt är snarare att känna av området om man kommer trivas där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *