36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Sportmassage, idrottsmassage behandling som idrottare på alla nivåer använda sig av för att förbereda sig inför idrottens alla utmaningar, men även för att snabbare återhämta sig efter en tävling och att reparera kroppen efter idrottsskador. 

Kort gott så är idrottsmassage en manuell manipulation av musklerna som är specifikt inriktade på att hjälpa människor som har extra fysiskt krävande livsstilar och/eller hobbyer må sin fulla potential då denna typ av terapeutisk massage överväger effekterna av vissa aktiviteter på specifika leder, muskelgrupper, senor, ligament och mjukvävnadsgrupper. 

Nedan är några fördelarna med sportmassage

 

 1. AvkopplingAvslappning är kanske inte det första man tänker på när man tänker på sportmassage, men det är en otroligt viktig del för att upprätthålla hälsan hos en idrottsman. Sportmassage används som en del av ett specifikt återhämtnings- eller förbättringsprogram. För dem som spelar och tränar hårt året runt är det ett sätt att hjälpa kroppen att upprätthålla fysisk stress utan att skada sig, snabbt och helt återhämta sig från skador.Massageterapi hjälper kroppen till att balansera kemi och hjälper till att stabilisera det allmänna humöret. Humör kan påverka hur effektiv kroppen är under fysisk aktivitet. Att lindra spänningar och förbättra känslomässigt tillstånd kan hjälpa till att förhindra oavsiktliga skador och långvarig skada på kroppen. Det kan också hjälpa idrottare att få en fördel jämfört med konkurrenterna.
 2. Återhämtning
  Att återhämta sig från en skada eller fysisk belastning skiljer sig åt för idrottare. Det specifika återhämtningsprogram en idrottsman och sportmassage kan anpassas utifrån specifika behov, utmaningar och vid behov skador. Möjligheten att identifiera och behandla specifika fysiska svagheter kan ha en positiv effekt på atletisk prestanda.
 3. Prestandaförbättring
  Idrottare som inte upplever någon fysisk skada eller svårighet kan använda sig regelbundet schemalagda underhållsmassage för att förbättra idrottens prestanda. Idrottsmassageterapi ger stöd åt de delar av kroppen som arbetar med specifika sport- eller träningsaktiviteter. Denna typ av regelbunden behandling kan hjälpa till att öka idrottarens förmågor och ge dem det fysiska stöd som krävs för att driva och uppnå sina mål.
 4. Minska skador
  När musklerna regelbundet masseras av en professionellt utbildad idrottsmassageterapeut så minskar en idrottsman sina risker för skador. Massage ger det stöd som kroppen behöver för att utföra säkert och tryggt. Om en idrottare har knutar som är stela och stressade kan det vara svårt för dem att utnyttja sin kropps kapacitet till 100 % när det är tävlingar eller deltar i hård träning.Detta i sin dur kan leda till ytterligare muskelskador, obehag och kan till och med orsaka skada. En kropps leder behöver att musklerna runt mår bra för att vara fullt engagerade och tillräckligt starka för att på ett säkert och fullt ut kunna stödja kroppens rörelser.
 5. Minskar gifter i kroppen
  En annan del av atletisk återhämtning som förstärks av sportmassage är frisättning och borttagning av toxiner från musklerna. När musklerna är engagerade under lång tid och så kan kroppen utmanas och mjölksyra byggas upp och gifter i kroppe kan börja påverka vissa vävnader. Denna mjölksyraökning kan skapa smärtsamma knutar och obehaglig bindning i hela kroppen.En kropp med mycket gifter sig kan minska atletisk förmåga snabbt och betydligt. Det kan också påverka livsområden utanför sport eller aktivitet. Mjölksyra kan vara problematisk i dagliga rörelser och uppgifter, men det är knappast det enda gifter som musklerna och vävnaderna lagrar. Sportmassage hjälper till att arbeta och mjuka upp muskelfibrerna i överarbetade områden för att lindra mjölksyra, tillsammans med alla andra smärtsamma toxiner i muskler och vävnader, så att kroppen snabbt göra sig av med dom.
 6. Bättre sömn
  Sportmassage kan underlätta och ge en bättre sömn. Sömn är en viktig del i fysisk rehabilitering som försummas alldeles för ofta. Oregelbundna sömnmönster och dålig sömnkvalitet kan ge allvarligt påverka kroppens förmåga att fungera fysiskt, än mindre prestera när det är som bäst. Att få tillräcklig vila är avgörande för allmän hälsa och övergripande fysisk prestation, men är särskilt viktigt om kroppen är fysiskt utmattad. Massage som är specifikt inriktad på utvalda aktiviteter och livsstil kan hjälpa till att lindra obehag och ge det stöd som gör det möjligt att skapa och underhålla hälsosamma sömnvanor.

Du kan även återhämta dig snabbare med Oxyhelp

1 kommentar

 1. avatar

  Kan bara hålla med dom fördelarna av sportmassage 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *