Samarbete med hundförsakring.se

Är det någon gång som man kan skaffa en hund utan att man är borta från arbetet så är det nu om man arbetar från hemmet i dessa Corona-tider. Att skaffa en hund som singel är nog lite som att skaffa barn ensam, lite jobbigt i början om man väljer en valp men enklare med tiden.

Att skaffa en hund för att man är singel ska inte hindra 

Det är väl ändå som singel som det är extra trevligt att ha en sällskapshund, någon som alltid är glad när du  kommer hem och som gärna följer med ut på promenaderna. Vem vet om en hund kanske blir värsta hundtricket och du kommer i kontakt med singlar i hundparken?

Vad jag har sett så är det många som står länge och talar med andra hundägare i hundrastgården. Är man ute och går så är det underförstått att hundägare nästan nickar med varandra, hej jag ser att du har hund, du är en bra människa. Många gånger ska hundar hälsa på varandra också. Att ha hund är väldigt socialt.

Är du en person som bara sitter hemma hela dagarna så kan hund vara vännen du behöver för komma i kontakt med människor. Varför inte gå till ett hund kaffe? Men innan du skaffar en hund behöver du veta om du är en hundmänniska, ett tips är att erbjuda sig vara hundvakt åt vänner hundar och så. En hund är inget spontanköp!

 

Välja hundras

Det finns hundratals hundraser, välj en hund efter din personlighet. Älskar du gå i skogen och få mycket motion passar en hund som kräver mer motion mer dig. Är du en person som inte tycker om motionera så kanske en mer mindre stadshund passar dig.

 

Glöm inte hundförsäkringen

Det kostar att ha hund, se till att köpa bra hundförsäkring hos hundförsakring.se och en hund som du vet har bra stamtavla eller så så du vet lite vad du får. Det är lättare försäkra en frisk hund än en sjuk. 

 

Har du hjälp?

Har du någon som kan ställa upp och passa valpen? Har du möjlighet att vara helt hemma i början? Får du arbeta hemifrån? I början kan man behöva vara hemma med valpen ett par veckor innan man kan lämna den själv mer än en snabbis till butiken. Eller kanske du har en trevlig granne som kan hjälpa till, vill du verkligen ha en liten hundvalp kommer du nog på en lösning. Om det inte funkar så kanske en vuxen omplaceringshund som är ensamtränad vara ett bra alternativ?

Hur söta är inte en hundvalp? jag hade själv velat passa en sådan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *