Pennor från Uni Posca passar perfekt för dig som gillar att måla eller pyssla på olika sätt. När det gäller Posca så är det en form av heltäckande marker, som går att använda på en mängd olika material. Bland annat går det att använda dem på papper, trä, kartong så väl som på textil, porslin och glas. Med dessa pennor går det att få till olika effekter, samt att det finns en mängd olika kulörer att välja mellan. 

Få i gång din Posca penna

När du har köpt en eller flera Posca pennor, så måste du förbereda dem. Du gör det genom att skaka pennan uppåt och nedåt, det med locket på. Det finns nämligen en kula i pennan som ska blanda färgen inuti pennan. Därefter ska du trycktesta pennan. Ta ett pappersark och tryck sedan ner pennans spets, flera gånger om i pappret. Det så att pennans spets blir indränkt i färg. 

När du sedan målar så kan det hända att pennans flöde minskar. Då är det bara att sätta på locket och skaka pennan igen. 

Ibland kan du behöva göra rent spetsen på pennan. Det kan du göra på enkelt sätt med vanligt kranvatten. Om spetsen har blivit extremt torr, så kan du blöta den i vatten under natten. 

Råkar du skada pennans spets, så går det ofta att vända på den. Vissa av pennorna går det även att köpa nya spetsar till. 

Få till effekter med din Posca penna

Posca färgen påminner om akvarell och du kan späda den om du vill få till en så kallad gradienteffekt. Sedan kan du så länge färgen är blöt även blanda olika färger på underlaget. Det med hjälp av spetsen eller med en separat penselborste. Du kan därmed få till många olika nyanser. Färgen i en Posca penna är tät och täckande, så det går även att lägga flera lager med den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *