36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Finns det någon säsong det inte funkar att ha en mössa på huvudet? Svaret är nej. En riktig mössälskare har mössa på sig även på sommaren även om den då inte alltid ser likadan ut.

I denna text ger vi dig några tips med saker att tänka på när du ska köpa en mössa – oavsett årstid, behov och vilken stil du har!

Mössor i olika tjocklekar

Mössor har olika tjocklek. För dig som ska ut och springa behövs en lite tunnare mössa, medan en tjockare mössa fungerar bättre på vintern. Om du är på ett riktigt kallt ställe eller fryser väldigt mycket kan du behöva en extra tjock mössa. Fundera på vilket tjocklek som passar dig utefter dina behov.

Vid varmt väder – sätt på kepsen

Är det varmt ute duger det med en keps. Kepsen är ett utmärkt komplement som inte ger något värme men som döljer ett ofixat hår.

Passar till alla stilar

Det kan dessutom se väldigt snyggt ut att ha en mössa på sig och vem vill inte se snygg ut? Mössor funkar dessutom till nästan alla outfits – oavsett vilket stil du har.

Mössor finns i alla prisklasser och i olika kvalitet

Idag kan man köpa mössor i stort sett överallt. Men man kan inte jämföra tjugukronors mössor från din lokala affär jämfört med en butik som säljer mössor av kvalitet. Det skiljer sig ganska rejält både med komforten och hur bra de håller värmen.

Mössa för anställda

Går man in på ett företag eller affär så har anställda ofta likadana tröjor och/eller byxor på sig. Detta så man ska veta vem som arbetar där. Varför inte göra samma sak när det kommer till mössor på ditt jobb?

Genom att göra ett tryck på mössan visar era anställda att ni tillhör företaget. Man kan ändå hålla skillnad på varandras mössa, antingen genom att lägga undan den, eller skriva namnet på lappen på insidan av mössan.

Mössor med tryck blir alltmer populära

Mössor med tryck blir allt mer och mer populära. Fler och fler – både privatpersoner, företag och föreningar väljer att använda sig av mössor med tryck. Man väljer enkelt vilket tryck man vill ha på mössan.

Det kan vara företagets namn, ett fint tryck eller en brodyr på mössan. Är ni ett helt gäng som ska använda det, så kan ni tillsammans komma fram till vad ni ska pryda mössorna med. Det blir trevligt och bygger sammanhållning när alla får vara med och bestämma.

Lampa på huvudet

Om man är ute och arbetar i mörker är det inte praktiskt att gå med en ficklampa i handen – händerna behöver man ofta fria för jobb.

Att ha pannlampa funkar visserligen, men det kan vara obekvämt och jobbigt. Dessutom har den en tendens att glida av från huvudet vilket inte alls är bekvämt.

Den perfekta lösningen är såklart att skaffa en mössa med en inbyggd lampa. Arbetet går då mycket enklare samtidigt som du har händerna fria till annat.

Också för promenader

Vill du ta en promenad i mörkret funkar en lampa på mössan också perfekt. Oftast är mössor med lampor laddningsbara vilket är en stor fördel.

Fundera på ditt behov när du köper mössa

Kort och gott gäller det att utgå från sina behov när man köper en mössa. Vad vill du använda mössan till? Är funktion eller design viktigast? Behöver du en mössa till dig själv eller för folk i din närhet också? Vill du piffa upp mössan med ett personligt tryck eller ett roligt mönster? Hur mycket är du beredd att lägga ut?

Lycka till och glöm inte bort att en mössa är ett plagg som aldrig är fel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *