36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Samarbete med indeship.se

Allt fler svenskar drömmer om ett boende i Spanien, många har möjlighet att arbeta online, det är prisvärt flyga till Spanien så det är trevligt att ha ett semesterboende utomlands. Vissa ger upp Sverige helt och migrerar till Spanien. Spanien har länge varit svenskens favoritland att besöka och/eller bosätta sig i. Visserligen har detta mycket att göra med klimatet, havet och de billiga priserna. Men framförallt är det de vänliga människorna och deras, lite skönt udda, traditioner som charmat flera generationer av svenskar.

Spanien och Sverige skiljer sig åt

Spanien och Sverige skiljer sig en hel det och vissa saker går inte få tag på i Spanien. I Spanien så går man runt med skor inomhus. I spanien så äter på helt annorlunda tider, allt är senare. ​​I Spanien så dricker man inte på samma vis som i Sverige, man super inte. Istället så går man ut och tar gärna en drink eller cocktail. Man dricker med måtta. Istället dricker man vin, mycket vin, både till maten och även mitt i veckan. 

Flytta till Spanien tips

Viktigt att tänka på att ​​om man vistas i Spanien mer än 6 månader per kalenderår är man resident i Spanien. När man är resident har man i stort sett samma skyldigheter och rättigheter i Spanien som spanjorerna. ​​Svenskar bosätter sig främst i södra Spanien. Populära orter är Torrevieja, Malaga, Torremolinos, Marbella, Alicante, Mijas, men också Barcelona och Kanarieöarna. Smidigaste sättet att få med sig hela bohaget är med Sjötransport

Svensk inredning och sängar går inte jämföra mot dom Spanska skulle jag säga. Tror faktiskt aldrig jag sovit skönt i Spanien som hemma i Sverige.

Spanien är fullvärdiga medlemmar i EU och som EU-medborgare och svensk har du rätt att få vistas och jobba i landet på obestämd tid. Om du planerar att jobba mer än tre månader däremot så måste du uppsöka ett utlänningskontor (Oficina de Extranjero) för att registrera dig i det nationella utlänningsregistret. 

Jag planerar att på sikt faktiskt flytta till Spanien, kanske inte helårsvis för det blir så krångligt med skatten osv. Men att kunna vara där ett par månader per år, flyget hem går så smidigt, billigt och ofta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *