36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Samarbete med trafikförsäkring.se

Trafikverket månar om att vi ska välja en säker bil, det sker tyvärr en hel del bilkrascher i Sverige och många gånger är det bristande uppsikt och vägunderlag. Här i Sverige har vi många årstider att ha koll på och det är viktigt att vi lämnar bilden på regelbunden service. 

För ofta är det  är inte du som är en dålig förare, det är alla andra, det är känt sedan länge. Du behöver ha en bild som håller i krock och som har bra bromsar. Personligen hade jag valt bort en gammal bil som inte kan vrida på ratten när man bromsar knappt pga dåligt bromssystem. 

Alla som äger en bild behöver ha en trafikförsäkring så är det. Även om du tycker att din bil är så sleten och ful och du planerar skrota den, du behöver en trafikförsäkring, punkt!

Så här säger lagen:

Alla motordrivna fordon som används i trafik ska vara trafikförsäkrade, enligt trafikskadelagen (1975:1410). Om du vill kan du teckna andra fordonsförsäkringar, som hel- eller halvförsäkringar. Om fordonet är i trafik så måste fordonets registrerade ägare ha en trafikförsäkring.

En trafikförsäkring är det lag på och du kan välja om vad vill betala för din och här kan du jämföra priser på trafikförsäkring

Bli säker i trafiken

Nya små bilar är säkrare än de någonsin har varit, men nya större, tyngre fordon är fortfarande säkrare än små. Som ett resultat finns det mindre kraft på passagerarna i det tyngre fordonet och mer på dem i det lättare fordonet, enligt IIHS. 

Hur mycket säkrare är en ny bil?

Avancerad teknik och förbättrad strukturell design gör nyare bilar till ett säkrare val för din familj. NHTSA-data visar att antalet dödsfall ökar bland dom som kör äldre fordon. 1997 var dödsfallet per passagerare per 100 000 registrerade fordon 17,81 för personbilar.

Nybilskänsla, alltid lika pirrigt!

Vilken bil är den säkraste i en krasch?

Subaru Impreza 2020 utsågs till Top Safety Pick + av IIHS, dess högsta utmärkelsen. Impreza fick toppbetyget Bra i alla sex IIHS-krocktester och ett överlägset betyg för effektiviteten i dess kraschskyddsfunktioner. NHTSA gav Impreza 2020 ett övergripande säkerhetsbetyg på fem av fem stjärnor. Ska du köpa en ny bil köp en bil som håller i krock. 

Fördelar med en ny bil

  • Tryggt köp. Köper du en ny bil följer det med garantier. 
  • Din stil. Du väljer själv färg och material på klädsel, ratt, fälgar etc. 
  • Färre besiktningar. En ny bil ska besiktas första gången senast 36 månader efter den månad den togs i trafik.
  • Billigare försäkring.

Nu tänkte jag runda av detta blogginlägg, men något som även är viktigt tänka på är säker bilkörning och smart bilkörning.

 

Frågan är behöver du en ny bil? eller en bättre bilförsäkring eller båda? Kommentera gärna 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *