36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Många män tycker om att sätta sig bakom ratten för att få känna att dom har mer kontroll över sina egna öde. Att som man äntligen ha tagit körkortet och få köpa sin första bilen ses fortfarande som en manlig milstolpe i livet och är riktig boost för det manliga självförtroendet. 

En studie från Storbritannien har visat att endast män får en mätbar självkänsla av att äga en bil. Det är till och med så att boost:et blir större ju dyrare bilen är och ger desto mer självförtroende.

Många män (och vissa kvinnor också) ser sina bilar som bebisar och ger dom namn. Dom tvättar och vaxar dom och tar hand om dom precis som med en nyfödd bebis. Oavsett om en man kör sin drömbil eller inte, så är det lätt att utveckla en känslomässig koppling till sin bil. 

Den dagen när man äntligen har råd att köpa drömbilen, som man har längtat efter sen grundskolan? Från den dagen så kommer det fordonet alltid att ha en speciell plats i en mans hjärta. 

Män vill gärna ha en bil så fort som möjligt och i Sverige får vi börja att övningsköra redan vid 16 års ålder, så att vi ha körkortet strax därefter vi fyllt 18:. En sajt som kan underlätta dig att ta körkortet som Trafiko som har alla körkortsfrågor online så att du kan träna klara körkortet enkelt, så att du kan köra bil till skolan under sista året i gymnasiet. Här är en fördel om du fyller tidigt på året.

Mysteriet varför män tenderar att bli kär i sina bilar oftare än kvinnor.

Män utvecklar personliga relationer med sina bilar eftersom de uppfattar sin bil som en förlängning av det egna jag:et. De ser också kraft och frihet och äventyr i sina fordon. Och slutligen, om en man lägger mycket hårt arbete och pengar i en bil varför skulle han inte bli kär?

Statussymbol

Att köpa en vacker, snabb bil är ett relativt enkelt sätt att bevisa för en dömande värld att du är värdefull och att du krossar den när det kommer till att ha lyckats i livet.

Hästkrafter 

Att män älskar högpresterande fordon är ett faktum. Vi hävdar att killar alltid har varit i testosteron-drivna sport- och lyxbilar. Det finns statistik som bekräftar till att killar älskar hästkrafter. 

Den genomsnittliga hästkrafterna som män väljer när de köper en ny bil 360, medan kvinnor är i genomsnitt 170. Män tenderar välja mer kraftfulla bensindrivna bilar där priset inte alltid den viktigaste faktorn som driver deras beslut. 

Magnet för att få kvinnor?

Många män köper bilar som de hoppas att kvinnor kommer att uppskatta av det kvinnliga könet. En annan studie av både män och kvinnor har visat att kvinnor faktiskt svarar på ett fysiskt sätt på ljudet av stark motor från en sportbild som startas.

Att bilen ska vara praktiskt är inte alltid prioritet för när en bilälskande kille tittar på ett speciellt fordon, för då ser han ofta skönheten och kraften innan han tänker på problem som hur mycket bränsle bilen  drar. 

Män tycker det är avslappnande att köra bil

Enligt en BMW-studie så känner män att de inte har något att bevisa bakom ratten och dom är helt avslappnade när de kör sin bil. Bakom ratten är ett av få ställen en kille kan ha fullständig kontroll eller åtminstone känna att han har fullständig kontroll och får njuta av obegränsade nöjen längs med vägen. Här finns det inget tryck, ingen kritik, ingen stress, endast  milen som sträcker sig framför dig.

Att köra bil är faktiskt en av få aktiviteter en kille kan göra ensam utan att folk ifrågasätter varför han vill hänga solo. Att köra över landet ensam är det närmaste några av oss någonsin kommer att uppnå zen.

En mans kärlek till bilar

  • Vi blir kära
  • En bil är inte bara en praktisk sak
  • Det handlar om avkoppling
  • En bil är en statussymbol
  • Bilen är ett eget territorium
  • Bilar är imponerande
  • Det är en kraftfull leksak ”bebis”
  • Känslomässig kärlek till bilar

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *