36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Vem drömmer inte om att få glida ner i en sportbil, sätta plattan i mattan och känna kraften i ryggen? Här är sportbilarna du bör ha med på din ”Bucket List”. Vissa är lättare att provköra än andra…


Bloomberg
2021 Porsche 911 Turbo S

Porsche 911

Porsche 911 är, och förblir troligtvis för alltid, den mest ikoniska modellen från Porsche. Du har inte upplevt Porsche till 100 % om du inte provkört denna unika sportbil.

Den började tillverkas 1963 och hette då Porsche 901. Efter hand har företaget försökt att ”ersätta” 911 med nyare och modernare modeller. Visserligen har vissa blivit mycket populära men ingen har någonsin kunnat tagit tronen från 911.

Provköra? Det är möjligt i Helsingborg! Provkörningen sker då på en tävlingsbana under 30 – 60 minuter. Efter säkerhetsgenomgång och ”tips från coachen” får du köra ett par varv på den 2070 meter långa tävlingsbanan.

guideautoweb.com/en/makes/lamborghini/aventador/2020/

Lamborghini

Lamborghini grundades 1963 är och ett klassiskt sportbilsmärke. Men utöver exklusiva sportbilar har företaget även produktion av traktorer.

Det stora genombrottet, som sportbil, kom 1968 med lanseringen av Lamborghini Espada. På grund av ekonomiska problem togs märket över av Vokswagen/Audi 1998. Men inriktningen mot exklusivitet, extrem fart och ett ”måste” för bilälskaren kvarstår även under nya ägaren.

För dig som vill provköra, via ett TV-spel, rekommenderas Lamborghini American Challenge. Nöjer du dig inte med den digitala versionen går det att provköra en Lamborghini i Stockholm för ca 1000 kr.

Ferrari GTC Lusso

Ferrari

Det italienska märket Ferrari grundades 1928 och är idag synonymt med exklusivitet och höga hastigheter. Bilarna kännetecknas av dess klassiska ferrariröda färg (även om märket finns i flera olika färger och modeller).

Sveriges första Ferrari importerades 1952 av Valdemar Stener. Idag är det Autoropa som är importör och auktoriserad återförsäljare. Men att bara kliva in hos en återförsäljare och förvänta sig få provköra är nog fel väg…

I likhet med Lamborghini finns företag i Stockholm, samt vissa andra städer, som erbjuder provkörning i upp till en timme.

Tesla Model S P85D tar dig från 0–100 km/h på 2,9 sekunder

Tesla

Tesla har blivit synonymt med framtidens elbilar. Ett märke som alltid ligger långt fram gällande forskning och utveckling.

Intresse för att köra en ”kontaktfri provkörning” kan ske online. Därefter kommer en Tesla Advisor att kontakta dig, bekräfta bokningen och svara på eventuella frågor. En provkörning tar ca 30 minuter och är då upplagt för att primärt visa de unika funktioner som bilen har.

Tesla Model S P85D interiör.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *