36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Det finns få saker som är så frustrerande som att bli av med sin bilnyckel, eller ännu värre lyckas låsa in nyckeln i bilen. Dagens elektroniska bilnycklar kan dessutom sluta fungera om komponenterna i nyckeln skadas eller påverkas av utomstående krafter. Sitter du i en liknande situation så förstår vi din frustration, en vi har även positiva nyheter. Du kan nämligen med enkla medel och kontakt med en professionell verkstad kopiera en bilnyckel eller till och med skapa och programmera en helt ny nyckel till just din bil.

Beroende på vad som skett med din nyckel och huruvida du har ett exemplar kvar eller inte krävs det olika processer för att komma åt bilen igen. Nedan har vi delat med oss av bra tips och rekommendationer om var du kan vända dig.

Behöver du en kopia på en befintlig nyckel?

Man bör alltid ha minst två uppsättningar bilnycklar då det inte är hela världen om du förlorar en av dem. Om detta har hänt dig uppmanar vi dig att kontakta en kvalificerad verkstad omgående så att du kan beställa en ny nyckel.

 

Det finns idag ett antal verksamheter som specialiserar sig på bilnycklar, exempelvis A6 Lås & Larm som har många års erfarenhet från att kopiera bilnycklar. Befinner du dig i närheten av Jönköping kan du med fördel besöka företaget direkt så kan de hjälpa dig. Skulle du befinna dig långt ifrån Jönköping kan du istället kontakta företaget så guidar de dig i processen.

 

För många av dagens bilar behöver man bara kontakt med en av styrenheterna för att programmera en ny bilnyckel. Och eftersom du har en nyckel kvar, kan du enkelt tillhandahålla verkstaden med den information de behöver. Fast i vissa fall kan du behöva skicka nyckeln till A6, alternativt ha en av deras mekaniker köra dit du har bilen parkerad.

Har du blivit av med sista nyckeln?

Av uppenbara anledningar är det svårare att skapa en ny bilnyckel om man inte har en nyckel som man kan kopiera. Däremot är det inte alls omöjligt. För att skapa en ny bilnyckel när alla andra exemplar saknas behöver verkstaden i fråga tillgång till bilens styrenheter och elektroniska system. Detta eftersom alla bilnycklar är unika och programmerade för en specifik bil.

 

A6 – företaget vi nämnde ovanför – kan med enkelhet kod om och programmera nya nycklar. Fast processen skiljer sig från bil till bil då olika nycklar kodas om på olika sätt. Därför bör du så fort du kan kontakta A6 (eller en annan verkstad) för att få rätt hjälp.

 

OBS! Du kan också vända dig direkt till din bilåterförsäljare eller en verkstad som specialiserar sig på ditt bilmärke. Tänk bara på att det oftast är betydligt dyrare att göra så än att vända sig till en tredje part.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *