Samarbete med separett.com

Skapa den perfekta gästfriheten och ge gästerna det utrymme de förtjänar efter en lång resa. 

Det är ett bekvämt och effektivt hysa sina gäster som besöker dig. Här kan dom bo i lagom anslutning till huvudbyggnaden och känna sig precis lagom isolerad – tillräckligt för att gästen/gästerna är en del av hemmet men frånkopplade på ett sätt så att de kommer att uppleva gott om integritet. Vanligtvis kommer ett gästhus med det mesta som finns i ett stort hem som: rinnande vatten, el, badrum, vardagsrum, sovrum och kök. Ett tillbehör kan vara en tvättmaskin och torktumlare.

Attefallshus är som ett gästhus som du kan bygga upp på tomten och få uppföras som garage, förråd, gäststuga eller liknande, så kallad komplementbyggnad eller som självständig bostad.

För att den lilla ytan ska kännas luftig är det ​​bäst att hålla layouten enkel och minimalistisk. Utrymmet ska vara öppet, fullt av ljus. Du vill att huset ska ha precis tillräckligt med stil där en gäst skulle vara bekväm att vara värd för sina egna besökare men inte så mycket att de känner sig malplacerade. köket ska vara öppet och funktionellt, badrummet tillräckligt åtskilt från rummen och ytterdörren placerad för att behålla integritet men ger åtkomst.

Attefallshus kan ha olika användningsområden som vara ett gästrum, vardagsrum, gästbadrum, gästtoalett eller gästsvit. I normala fall brukar man dra in vattentoalett i huset, men ibland kan det bli en onödig utgift om huset inte ska brukas så ofta av gäster. Du kan tex installera en ​​urin separerande toalett dessa separerar urin och fast avfall och är utrustad med en fläkt som drar ut fukt och luft. 

När man bygger små hem är det alltid viktigt att utnyttja det begränsade tillgängliga utrymmet. Ett fantastiskt sätt få små utrymmen kännas större är att ha ett loft. Ett loft kommer att isolera sovrummet till en plats på övervåningen, vilket ger mer plats för våningen under. Loftet behöver inte vara något annat än en plats att sova på, eller så kan det förvandlas till ett verkligt sovrum. 

Många väljer även att hyra ut sina attefallshus 

Något som kan va ganska lukrativt att göra.  Du behöver inte inhysa alla hela utbudet av bekvämligheter och du kan inreda det som ett enkelt hotellrum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *