36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Rätt smycke till rätt person kan vara den perfekta presenten. Det är en present som passar väldigt många personer och i väldigt många sammanhang – födelsedagspresent, julklapp, doppresent eller som uppvaktning. Tycker du att det är svårt att ge bort smycken eller presenter över lag? Här är några av mina bästa tips!

  1. Kolla in stilen

Om du ska ge bort en present som uppskattas är det viktigt att ha en design som faller hen i smaken. Uppskattas enkla smycken? Klassiska smycken? Är det feminina moderna damsmycken eller vräkiga guldkedjor till en man? Kanske det är en unik stil. Ger man bort något helt annat är det inte säkert att det är uppskattat. Man har ofta en viss stil för att man föredrar den.

  1. Välj en bra butik

Bra smycken hittar man från bra märken och bra butiker. Vill man ha en viss design så ska man vända sig till butiker som har just den typen av smycken. Vissa gillar Glitter men andra tycker att det är krimskrams. Andra tycker om antika smycken på Bukowskis medan många tycker att det är hutlöst dyrt. Guldfynd är till exempel populärt men andra vill ha något som sticker ut och är mer personligt. När det kommer till exempel exklusiva guldsmycken kan pantbanker vara ett bra ställe, då man får betydligt mer för pengarna. Men det är fortfarande väldigt exklusiva saker som ofta säljs där och alla vill inte ha begagnade smycken. Jag vill varmt rekommendera damsmycken från E of Sweden. De ser ut som populära och exklusiva damsmycken hos vanliga guldbutiker men till ett klart bättre pris. 

  1. Köp något som han eller hon inte skulle köpa själv

Ett av mina bästa tips är att köpa något som hen verkligen drömmer om – men inte unnar sig. Detta är suveränt om du till exempel dejtar någon och tjänar betydligt mer än den personen. Var noga med att det att det inte feltolkas. Ingen vill känna sig köpt. Men rätt present i rätt sammanhang kan det vara perfekt. Damsmycken är inget undantag. 

  1. Om du inte har råd

Skulle det vara precis tvärtom, att du har mindre pengar till den du ger bort till. Eller kanske ni båda är fattiga studenter eller låginkomsttagare. Då kan en personlig present vara en bättre idé. Oberoende stil, så kan till exempel ett motiv betyda extra mycket. Personen kanske är kristen och älskar kors. Eller kanske det finns någon annan fin tanke bakom smycket. Ibland kan man få saker ingraverade på exempelvis ringar. Att ge något som blir personligt kan också vara en bra idé om man just har mycket pengar. Man visar att kärlek inte bara betyder pengar även om man har det. Då kan just det smycket för vissa personer, bli ännu mer uppskattat än det med den största brillianten.

  1. Kolla in storsäljare

Har du ändå väldigt svårt att välja rätt smycke? Kolla in vilka damsmycken som är storsäljare. Kanske det har blivit trendigt med ett visst typ av halsband eller något liknande, att ge bort i julklapp. Ibland kan man fråga butiker vilka som blivit särskilt populära eller vilka de skulle rekommendera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *