Samarbete med Formtrappan.se

Är det något som jag tycker är vackert så är det en stor pampig hall med gott om yta att inreda. Det får mig att tänka tillbaka till huset jag växte upp som var byggt 1910.

Huset var gammalt och min pappa totalrenoverade huset och bytte ut trappan den tidstypiska vackra trappan som fanns i hallen till en enkel trätrappa i furu med med öppna trappsteg. Denna trapprenovering förstörde verkligen hela hallen, som i sig var vackert inrett med marmorgolv, stuckatur i taket och med tidstypiska platsbyggda hallmöbler med hatthylla. Det tidigare pampiga första intrycket man möttes av när man klev in i hallen var var inte längre ett faktum.

Så kan du renovera en sekelskifte hall 

Renovera en gammal trappa med en trapprenovering 

När det rör sig om sekelskifts boende skulle jag säga att det bästa är att renovera trappan och måla om snickerierna så att den hade sett ut som ny. Är trappan nedgången och kan man byta ut trappstegen till exempelvis mörka trappsteg i ask och målat spajerna vita och med vitt trappfoder.

 

Klä hallens väggar med tränpanel

Något som är väldigt vackert är träpaneler och varför inte bygga en det i trappen i stora väggpartier på så vis kan du dela upp ytan med bröstpanel.​​ Ett tips är att man kan sätta panel upp till nivå med taket/golvet till andra våningen och tapetsera eller måla ovanför.

 

Pendel med höjd

Om det är hög takhöjd över trappan så kan det passa bra med en lång pendel som består av många lampskärmar i olika storlekar i olika höjder. Den ger bra ljus, är dekorativ och fyller upp rymden.

 

Centerpiece mitt i hallen

Om hallen är stor är hallen är och är det fint att placera ett runt bord och skapa ett stilleben. Markera golvets mitt med ett vackert bord och ställ dit en vas, en prydnadssak och ett fat där du kan lägga nycklar och tömma fickorna när du kliver innanför dörren.

Foto av LAYERED

 

Bord längs väggen

Om hallen har många kvadratmeter men de ligger i en lång rad, snarare än en jämn kvadrat, blir det svårt att få plats med ett runt avställningsbord i mitten. Satsa då istället på ett avlångt bord längs ena väggen. Beroende på hur mycket småprylar som behöver förvaras kan du välja bord med eller utan lådor.

 

Ställ in en sittmöbel

En stor hall har plats för en sittmöbel, det är bekvämt att kunna få sitta ned och ta på sig skorna så här kan du med fördel satsa på en rejäl bänk eller stoppad sittmöbel. En bänk kan dessutom rymma bra förvaring för mössor, halsdukar och andra vinteraccessoarer.

 

Våga ta hjälp av en inrednings arkitekt

En inredningsarkitekt och kan hjälpa dig och bespara dig dyra misstag i din renovering. Som jag alltid säger, har man inte djupt intresse i något kan det vara bättre att låta den som det bäst hjälpa dig så kan du fokusera på det du är bäst på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *