36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Det finns många möbler att handla. Många möbler, på många platser. Både online och offline. 

Tips på prisvärda möbler

Det finns många snygga möbler där ute. Vissa är dyrare och vissa är billigare. Idag kan du handla på allt från IKEA och Jysk till rena lyxmöbler som Svenskt Tenn. Många av dessa varumärken och handlare har både webbutiker och fysiska butiker. Ibland, men inte alltid får du vad du betalar för. I andra fall får du väldigt mycket för vad du betalar för.En uppstickare som jag har hittat är Rowico. De har bland annat matstolar i massiv ek som jag har hittat. De är kanske inte riktigt lika snygga och konstnärligt designade som om man handlar på Nordiska Galleriet eller Svenssons i Lammhult. Men materialen är ungefär motsvarande och kvalitén är väldigt bra. 

Jag tror mig har sett Rowico hos EM eller Mio möbler i verkligheten. Jag vet e-handlare som Royal Design och Kitchentime säljer Rowico på nätet. Men jag tycker absolut att man ska stötta mindre butiker som Berno Möbler (enligt länken). Det är väldigt nyttigt för både lokala områden och för konkurrensen att man stöttar mindre näringsidkare. Det är väldigt ledsamt att se utvecklingen vi har haft med exempelvis antikvariat och skivbutiker.

Jag har själv provsuttit stolarna och de är sköna. En kompis hade en och den har hon suttit på i några år. Hon han hade den till och med som kontorsstol varje dag under ett halvår. Det är inte riktigt tanken kanske, då lossnade dynan. Men det var inga svårigheter att limma fast igen. Kort och gott, fina stolar till ett bra pris. Rowico har faktiskt funnits ända sedan 70-talet (det är bara jag som har missat dem) och de har många andra typer av möbler också. Några trevliga exempel på det är byråer och klädhängare.

Fördelar möbler på nätet

Fördelarna med webbutiker är många. Dels kan det i många fall vara mycket billigare att handla på nätet. Det finns många webbutiker som erbjuder möbler, betydligt fler webbutiker än samtliga butiker du hittar i vilken storstad som helst antagligen. Bortsett från det enorma utbud som finns både bland svenska och utländska e-handlare, så är en annan given fördel att öppettiderna är extremt flexibla. Det kanske inte påverkar gemene man men det finns definitivt en och annan person med ovanlig dygnsrytm (eller exempelvis karriärister/arbetsnarkomaner) som helt inte har tid eller möjlighet att shoppa på normala öppettider. Ytterligare en fördel, är att om du köper möbler så brukar frakten kunna lösas. Du behöver inte hyra bil och kärra, på samma sätt som om man tar en dagsrunda till IKEA. Beroende på pris och butik, så kan frakten ligga på allt från några hundralappar till fraktfritt. 

Sedan finns det några enstaka nackdelar också. Exempelvis att man inte kan “känna” vilken kvalitet möbeltextilier är. Köper man begagnat, så kanske man inte får en klar bild av det befintliga skicket. Det finns färgvariationer i jämförelse med verkligheten, då bilden har bearbetats av både en bildskärm och en kameralins. I sällsynta fall kan man bli lurad på pengarna också. Det gäller främst om man köper av en bedragare på exempelvis Blocket eller en falsk webbutik utan att ha koll. Men ska nackdelarna är klart färre än fördelarna, och att man blir lurad får ändå ses som ovanligt. De flesta med fullgod eller normal datorvana blir sällan lurade. Idag är det till och med många pensionärer som beställer sina möbler (och andra saker) på nätet. Riktigt så vanligt var det inte för bara 5-10 år sedan. E-handeln blomstrar och expanderar som aldrig förr, något som coronapandemin har bidragit till. Men redan för några år sedan har e-handeln börjat konkurrera ut detaljhandeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *