36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Samarbete med Favi

Jag har ett stort projekt här hemma, nämligen där jag renoverar och inreder mitt nya hem… ett projekt där jag går från scratch, från att inte äga något alls av värde (och ha en förfallen lägenhet) till att skapa mig mitt eget lyxhem med fina möbler och fina detaljer. I den här artikeln tänkte jag tipsa om hur man går tillväga för att hitta riktigt snygga möbler. Hur hittar man några av de kanske snyggaste saker och hur söker man rätt på dessa?

Grundläggande informationssökning

Man brukar säga att Google is your best friend… ja, bortsett från hunden då. Google är ett utmärkt verktyg för att shoppa, och idag har du även en shoppingdel i sökmotorn, precis som “bilder”, “videos” och “kartor” exempelvis. Faktum är att Google har en mängd olika tjänster för alla möjliga tänkbara kunder. Allt från Gmail till mer avancerade verktyg för utvecklare. Däremot shoppingsdelen (som är ganska ny) ger jag inte sådär jättemycket för.

Däremot FAVI.se som är utmärkt och mycket populär sökmotor för just olika produkter till hemmet. Jag har själv inte handlat något genom den sökmotorn (ännu) men det finns en hel del bra inspiration att hämta. Mängder av seriösa butiker och hela deras sortiment finns indexerat hos just FAVI. Det förenklar sökningen, inte minst om du vill hitta en specifik produkt. Det kan till exempel vara en viss golvlampa. Eller vill ha inspiration för till exempel golvlampor.

Källa pexels

Kombinera nytt och begagnat

Personligen gillar jag att köpa mycket nytt. Det finns flera fördelar med detta. Till exempel tror många som handlar på exempelvis Blocket eller Tradera att garantin innefattar även dem om de bara får ett kvitto. Faktum är att de står i många köpvilkor, att garantin enbart gäller deras kund och inte för tredje part. Sedan är för många (inklusive mig) känsla av att öppna något ur en kartong, att ha något som är helt nytt direkt från butik utan att någon annan har haft den, många gånger oslagbar.

Sedan finns det faktiskt saker som är helt oanvänt och helt nytt i kartong och med plasten kvar på till exempel loppisar eller genom auktioner. Beroende på hur du ställer dig politiskt eller värderingsmässigt (om du tycker att miljöpåverkan är prioriterat) så kan det finnas starka skäl att inte bara köpa nytt hela tiden. Dessutom får man inte glömma hur mycket pengar man kan faktiskt spara. De allra flesta svenskar resonerar nog inte som Donald Trump och de allra flesta svenskar är inte ekonomiskt oberoende. När det handlar om loppisar och auktioner så gäller det verkligen att jaga för att hitta exklusivare produkter i fint skick till väldigt bra pris. Det finns absolut där ute, om du har tiden och tycker att det är kul. 

Sedan är väldigt olika bra fynd för helt olika saker på olika marknader. Till exempel så är datorkomponenter väldigt mycket billigare på Tradera än på Blocket. När det kommer till inredningsdetaljer tenderar loppisar vara klart billigare än både vanliga secondhand butiker och nätauktioner. Men nätauktioner och fåtal secondhandbutiker finns representerade på nätet. 

Källa pexels

Annars finns det bra listor och tips (inte minst personliga) på många bra loppisar. Det mesta som säljs på loppisar är kuriosa och bråte, men jagar du kan du även hitta moderna inredningsprylar och möbler. Jag har personligen har sett exempel på nya ljusstakar från Georg Jensen, påkostade designklassiker från exempelvis Bruno Mathsson och äkta italienska lyxmöbler. Själv köpte jag en ytterst begränsad litografi från Lasse Åberg för bara 200 kr. Vanligtvis brukar jag inte vara så fascinerad över hans konst, men denna var annorlunda. Snygg där den är nu i hallen. Den hade en flera år gammal och ganska ordentligt repad plastram från något lågprisvaruhus. Men den fick ett helt nytt liv när jag köpte en äkta glas- och träram från Mio.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *