Allt fler lampor och ljuskällor, som glödlampor och halogenlampor håller på att fasas ut samtidigt som LED-belysning blir allt mer populär. Med LED minskar du din energiförbrukning samt njuter av ljuskällor som varar väldigt länge och är helt flimmerfria. LED strålkastare är en energisnål belysning anpassad för utomhusmiljöer som trädgårdar, parker, fasader, skyltar, garage, byggarbetsplatser och sportfält. Vi listar några tips om LED strålkastare.

Skillnad mot andra strålkastare

LED strålkastare har flera fördelar jämfört med konventionella strålkastare. LED versioner är mycket mer energieffektiva. Med dem kan du spara upp till mer än 80% av dina energikostnader! Livslängden är dessutom betydligt längre och på så sätt sparar du inte bara energi, utan även kostnader för utbyte och underhåll. Många LED strålkastare är extremt robusta mot varierande väderförhållanden vilket gör att många fungerar även vid extrema temperaturer mellan -20 och 40 grader Celsius! 

Enkel montering

Det är faktiskt enkelt att montera din LED strålkastare. Först och främst bör du tänka på att den LED-strålkastare du vill montera måste vara damm- och vattentät. Om du köper online brukar de dessutom levereras med monteringsfäste och allt material (skruvar, pluggar etc.) som behövs för att montera belysningen på önskad plats. Strålkastare monteras ofta på ett skjul, en vägg eller en fasad. Är du tveksam med installationen? Då ska du alltid anlita en expert! Ett område som du ska betänka redan vid inköp men även vid monteringen är spridningsvinklarna. Det finns LED strålkastare med olika spridningsvinklar: smal, medium, bred och väldigt bred. Om du vill belysa ett särskilt föremål är det bättre att välja en smal strålvinkel. På så sätt kan belysningen koncentreras till en specifik plats. Om du vill belysa en fasad, gård eller byggnad bör du välja en bred eller mycket bred strålningsvinkel. På så sätt kan du vara säker på att det inte blir några mörka fläckar. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *