36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Uteplatsen är en perfekt plats att njuta av utomhus. Det är en plats där du kan ta ditt morgonkaffe, kvälls cocktails eller bara koppla av med vänner och familj. Att designa en uteplats är en konst. Det är en plats där du kan uttrycka din kreativitet och göra världen till din duk. Men det är också platsen där du behöver arbeta med komfort och praktiska egenskaper.

Men innan du planerar att spendera tid utomhus finns det några saker du måste tänka på. Storleken på uteplatsen är en av de viktigaste aspekterna att tänka på. Ju större uteplatsen är, desto fler personer kan den ta emot. Om du vill hålla någon form av evenemang utomhus, se till att du har tillräckligt med utrymme för alla dina gäster. En annan viktig faktor är vilken typ av möbler som kommer att användas på uteplatsen. Vill du ha bänkar och bord? Eller vill du ha stolar och solstolar? Du kan också tänka på hur mycket skugga eller solexponering det kommer att finnas under olika delar av dagen

Maxa grillsäsongen med ett utekök

En av dom bästa sakerna med sommarsäsongen är att grilla. Häromdagen diskuterade jag med en vän hur enorm stor skillnad det är på stekt och grillat kött. Som jag bloggat om tidigare har jag ett sommarställe som jag spenderar en hel del vid. 

I mitt uterum har jag nu investerat i en utomhustv och ett utekök. Det finns en uppsjö utekök och jag fann en guide om färdiga utekök. Jag föredrar utekök som går att ta in i garaget när säsongen är över men samtidigt har det man eftersöker, givetvis i rostfritt stål.  Det bidrar verkligen till en bättre matlagnings känsla utomhus när man slipper att springa mellan köket och grillen. Jag valde givetvis ett utekök med diskho. 

Uteplatsen är en förlängning av boytan 

En uteplats är ett bra sätt att få ditt hem att kännas mer som ett hem. Uteplatsen är en förlängning av boytan och kan användas till många olika saker. Så därför så jag byggde ett nybyggt fritidshus valde jag att förena inne med ute genom att ha uteplatsen och terrass på samma nivå med stora glasdörrar med skåror i marken så jag slapp trösklar som inte är särskilt tilltalande estetiskt samt är en snubbelrisk när man går ut och in samt irritationsmoment för drinkvagnen. Uteplatsen är ett bra ställe att ha lite utomhustid, oavsett om du är värd för en fest eller bara vill koppla av.

SAMSUNG The Terrace 55" QLED 4K UHD Smart Outdoor TV (QE55LST7TCUXXC) LED-TV 55" - Köp på MediaMarkt.se
SAMSUNG The Terrace 55″ QLED 4K UHD Smart Outdoor TV (QE55LST7TCUXXC) LED-TV 55″

 

Uteplatsen kan användas för många ändamål, såsom:

– Ett ställe för fester och andra evenemang.

– Ett utrymme för familjesammankomster.

– En avkopplande plats.

– Grilla

– Se på tv utomhus

– Fotbollskvällar

Investera i exklusiva trädgårdsmöbler

Det finns många olika typer av trädgårdsmöbler tillgängliga på marknaden idag inklusive stolar, bord, bänkar, gungor och solstolar. Utformningen av trädgårdsmöbler måste vara perfekt för den här miljön, eftersom de kommer att användas i timmar i sträck. Det måste vara hållbart, bekvämt och snyggt.

Följande är några av de överväganden du bör göra när du väljer trädgårdsmöbel:

– Storleken på din trädgård, och hur mycket utrymme du vill avsätta för dina möbler.

– Vilken typ av material du skulle vilja använda för dina möbler.

– Stilen och formen på din trädgård, vilket kan påverkas av vilken typ av material som används för möblerna.

Planering är A och O

Innan du sätter igång med designen bör du ha klart för dig vad du vill ha i din trädgård, uteplats. Du vill nämligen få känslan av att det är genomtänkt och att det täcker alla dina behov. Tänk hellre större yta än för litet. Exempelvis är det gratis att rita skalenliga ritningar i 3D-ritprogrammet SketchUp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *