36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Kanske har du landat i en underbar lägenhet eller villa men det fattas det där lilla extra. Sol-ljuset bryter in alldeles för snabbt på morgonen eller altanen gassar i sol utan skydd. Ibland är markiser ett måste, ibland är det en snygg inredningsdetalj. Oavsett vilket så är markiser helt rätt. I den här artikeln berättar vi mer om snygga och stilrena markiser.

Varför ska du skaffa dig markiser?

Vi ska kanske ta det från början. Vad är egentligen fördelen med markiser kontra andra produkter? Kanske vill du hellre ha en rullgardin till ditt sovrum eller et solparasoll till altanen. Det kan du naturligtvis ha men en markis är så mycket mer. Visst skyddar den mot väder och vind men den ger också skydd åt dina möbler och från fågelspill. Den skyddar inte enbart en liten del av din uteplats, den skyddar hela uteplatsen ifall du så skulle vilja. Den är enkel att hantera och den är dessutom stilfull. Det finns mängder med markiser från mywindow.se.

Minska dina energikostnader

En del i att ha markiser är att dessa blockerar skadliga UV-strålar från att komma inomhus.

En anpassad infällbar markis blockerar solens värme och skadliga UV-strålar innan de kommer in i ditt hus, vilket även kyler ditt hem mer effektivt än persienner eller draperier. En fönstermarkis kommer även att minska bländning på TV- och datorskärmar, och förhindra blekning av draperier, möbler, mattor, golv och annan inomhus- och utomhusdekor. En strategiskt installerad markis hjälper dig därför att spara pengar och minska ditt koldioxidavtryck. En fönstermarkis kan nämligen sänka dina energikostnader med upp till 25 %. Om du nyttjar dessa markiser utifrån årstider kan du således dra extra fördelar. Stäng exempelvis din infällbara markis på vintern för att släppa in solen så att du kan dra nytta av den extra värme och ljus som solen ger och på sommaren nyttjar du den för att hålla solen borta från ditt hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *