36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Våren står runt hörnet även om de senaste veckornas snökaos försöker meddela något annat. Och eftersom jag planerar att ha stora middagar och trevliga kvällar i gott sällskap bestämde jag mig för att ge huset och trädgården ett lyft redan nu. 

För ett par veckor sedan läste jag nämligen om att man genom ganska enkla medel kan uppdatera både tak, fasad och markstenar med grundlig rengöring. Först tänkte jag att det var något jag kunde hantera på egen hand, men efter lite eftersökning blev det tydligt att jag behövde ta hjälp av proffs. Och efter ännu mer efterforskning fastnade jag för Vackra Tak och Fasader som är experter på allt som har med tak och fasader att göra.

För ett väldigt generöst pris hjälpte de mig med följande.

Taktvätt

Alla som bott i hus ett par år vet hur viktigt det är att genomföra taktvättar med jämna mellanrum. Inte bara för att man kan återställa färgen på sina takpannor utan även för att man förlänger livstiden på taket med flera år.

En korrekt genomförd taktvätt tar nämligen bort alla alger och organiska partiklar som växer på huset, därefter behandlas taket med medel som gör det svårare för nya alger att få fäste. Killarna som kom från Vackra Tak och Fasader såg dessutom till att granska taksäkerheten och rensa mina takrännor, vilket var en fin överraskning.

Fasadtvätt

Måla om fasaden i all ära, men en noggrann fasadtvätt är nästan lika bra och betydligt billigare och smidigare. På ett liknande sätt som taket tvättades grundligt fick jag även fasaden tvättad och nu ser det mer eller mindre nymålat ut. Och då trodde jag att min fasad var i bra skick redan innan.

Även här behandlades fasaden med medel som ser till att den håller längre, även om det långsiktiga resultatet inte är lika bra – eftersom jag har träfasad till skillnad från tegelpannorna på taket.

Tvätt av markstenar

Sist men absolut inte minst bokade jag även tvätt av altan och markstenar. I slutändan är detta förmodligen det som mina sommargäster kommer märka av mest då det är den tydligaste skillnaden.

Hursomhelst så skiner både mina (15+ gamla) markstenar och min altan som om de nyss hade installerats. Jag kan knappt tro det är sant!

Anti-algbehandling

Det kanske viktigaste som utförde på min bostad när Vackra Tak och Fasader var här var inte själva tvättandet av ytor utan behandlingarna som genomfördes.

 

Med marknadsledande anti-algebehandlingar har de förlängt takets, fasaden och markens livslängden med många år. Därmed slipper jag tänka på att måla om eller lägga om marksten och takpannor. I alla fall under ett gäng år framöver!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *