36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Det här med skador, olyckor och sjukdomar är ett ständigt besvär för mänskligheten. Skador, sjukdomar och till och med död kan hända vem som helst var som helst. Det är bara en fråga om tur eller otur. För att minimera risken, och ge människor ett drägligare liv, är vårdyrken oerhört viktigt.

Vårdyrken och löner

Det finns många sorters vårdyrken. De flesta har nog talats om många av dem. Några av dem allra vanligaste är vårdbiträden, undersköterska, sjuksköterska och kanske apotekare. Jag skulle vilja hävda att tandläkare, tandhygienist och optiker är ganska vanligt också. Det är den vård som väldigt många har stort behov av. Just därför finns det många som jobbar med det. Några av dessa vårdyrken är väldigt välbetalda. Det är ingen hemlighet att tandläkare och olika typer av läkare hör till de mer välavlönade arbetsgrupperna inom vården. 

Många har nog sett Solsidan med Felix Herngren, som både regisserar och spelar huvudrollen. Felix har sagt i intervju, att han tror att man serien har blivit så pass populär för att den handlar om just vanliga människor i Sverige. Men, rent krasst är det väldigt få svenskar som har råd att bo på Solsidan. De flesta som har egna bostäder på landet, i förorter eller hyr lägenheter har antagligen inte råd med en fastighet på Solsidan. Men det finns säkert en hel del tandläkare och läkare i verkligheten som faktiskt skulle kunna flytta dit, om de verkligen ville. 

Jobba inom vården

Det finns många bra arbetsgivare som kan vara lockande. Almia är ett bemanningsföretag som rekryterar hyrläkare exempelvis. Men det finns flera stora och mindre bemanningsföretag runt om i Sverige, som rekryterar. Sedan kan man tillägga att att det eftersöks hela tiden hos andra arbetsgivare som till exempel sjukhusinrättningar och av kommunen. 

Är du ung eller vill byta sysselsättning, ska du absolut fundera på att utbilda dig. Den som tycker om att studera kan ju exempelvis läsa till Kirurg. Den som kanske har haft svårt att få ett fotfäste på arbetsmarknaden, får antagligen inte några problem att få jobb, om man läser till undersköterska. Sedan skriker förlossningsvården efter barnmorskor. Särskilt nu, efter massuppsägningar. De dåliga villkoren kommer säkerligen att förbättras med tiden. Sedan finns de människor som inte bryr sig om dåliga villkor eller låga löner särskilt mycket, utan brinner för att hjälpa andra människor. Är du den typen som gör det, kan säkert det yrket passa som handen i handske. 

Man kan konstatera att det finns vårdyrken som passar de flesta. Vårdyrken är kanske inte lämpligt för precis alla människor. Det finns de som själva är sjuka, inte kan arbeta, är minderåriga och så vidare. Men för väldigt många är detta ett optimalt eller åtminstone skäligt yrke. En annan utmärkt sak, är att det går väldigt snabbt att utbilda sig till undersköterska. Det kan man göra på inte mindre än några månader på distans, om man har en avslutad gymnasieutbildning. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *