36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

I somras ville jag boka tid för att gå igenom mina tänder och det var jag verkligen inte ensam om. Det visade sig så att det är det sista någon vill råka ut på semestern är att akut tandvård. Ja antar att det har med att många tandläkare också är på semester. Personligen, vet jag med mig att jag ska åka iväg en på en längre resa vill jag gärna veta att min hälsa är i bra skick och även mina tänder.

Som tur är hade jag ändå tid på mig och kunde vänta i två månader för att få min tandläkartid hos min tandläkare jag brukar gå till. Jag hade säkert kunnat Googlat runt och hittat någon mer snabbtillgänglig men jag hade ingen stress, däremot om det skulle uppstå akut tandproblem skulle jag vända mig söka hjälp för akut tandvård

Hålla god munhygien mellan mina tandläkarbesök

Jag håller alltid god munhygien mellan mina tandläkarbesök och jag har investerat sedan länge i en dyrare modell av eltandborste och jag gör även följande. Jag går till tandhygienist som rengör mina tänder grundligt en timme, minst en gång om året. Utöver det så använder mig av tandtråd, borste mellantänder och tungskrapa. Samt så undviker jag att småäta och tuggar Extra tuggummi. Däremot munsköj det kan kan jag bli bättre på att använda. Jag är säkert mer noggrann än många andra är, men jag tycker att fräscha tänder är oerhört viktigt för se ren och fräsch ut och jag har bloggat tidigare om tandblekning. När det gäller tandblekning är det av vikt att du har gjort en tandläkarundersökning innan du påbörjar en behandling för att inte skada dina tänder om dom inte är helt friska. Slutligen, du kan göra exakt allt ovan men kan ha fel teknik när du borstar dina tänder det kan medföra att du får tandfickor som på sikt kan bidra till att du tappar dina tänder.

När var du hos tandläkaren sist? Det  rekommenderas att gå en gång mer per år eller var 1 1/2 år för vissa.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *