36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Många personer, framförallt unga har en känsla av att vara odödliga. Man trycker i sig läsk i mängder, vissa slarvar med att borsta tänderna och man tar onödiga risker. Man kanske blir en antivaxer eller springer ut i gatan på fyllan. Denna artikel är lite av en påminnelse till alla där ute, att det finns mer än bara shopping och prylar. 

Hälsan är A och O

Ingen gillar att shoppa så mycket som jag. OK, det finns säkert någon som är galnare än mig någonstans av alla miljarder människor på jorden. Men jag är ett stort fan av prylar, bilar och mode exempelvis, utan att för den delen vara ytlig som person. Ibland har min genuina lycka kring prylar fått folk att ifrågasätta om jag verkligen bryr mig om andra saker som t.ex. mänskliga relationer eller hälsan. Svaret är, ja det gör jag faktiskt. Just dessa saker är väl i princip det enda jag skulle sätta före.

Jag skulle ranka mina prioriteringar lite så här:

  1. Familjen och vännerna
  2. Den egna hälsan 
  3. Trygghet och stabilitet
  4. Prylar och upplevelser

Med det sagt, så är punkt 4 också oerhört viktigt för mig som person. Vissa hävdar att man inte blir lyckligare av prylar och pengar. Jag skulle vilja hävda motsatsen. Alla människor fungerar olika rent psykologiskt, och man blir lycklig (genuint lycklig) av olika saker. För vissa kanske fågelskådning är helt underbart. Jag kan bli som ett barn på julafton av något så litet som en specialdesignad Marcato pastamaskin för några hundralappar. 

Vårdbemanning är viktigt

Men för att man ska kunna ha glädje av prylarna och resorna, så måste man också ha en stabilitet, en trygghet. Det kan gälla en stabil ekonomi och en stabil boendesituation. Något som är ännu viktigare är, hälsan. Är man allvarligt sjuk, till exempel i form av postcovid eller cancer, så gör knappast en pastamaskin saken så mycket bättre. Det jag sätter allra först är mina närstående, de jag älskar över allting annat. Jag sätter faktiskt dem före mig själv. Det kallas för kärlek.

Skulle det vara så jag eller mina närstående skulle få en allvarligare sjukdom eller skada skulle jag inte tveka att vända mig till en seriös vårdgivare. Sjukvården i Sverige, är idag fruktansvärt överbelastad. Man läser ofta i nyheterna om hur IVA-medarbetare och barnmorskor exempelvis, är totalt utarbetade. Tur att det finns bra vårdbemanning som till exempel från Almia. Man ska vara rädd även om de privata aktörerna. Jag tror att privatiseringarna höjer kvaliteten på svensk sjukvård. Svensk sjukvård är inte så bra som den har varit, tvärt emot vad många tror. Det är ett gammalt rykte som lever kvar sedan 70-talet. Så just därför, ska man se till att försöka vända sig till de aktörer som har kompetent bemanning och fullgoda resurser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *