36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Tänk om vi kunde pausa knappen i livets snabbspolning? Det är lätt att tappa bort sig i allt som händer runtomkring oss. Mindfulness erbjuder just den pausen och hjälper oss att känna efter på riktigt. Förut trodde jag detta var något som var larvigt, men eftersom jag jobbar väldigt hårt och det blir intensiva perioder kunde jag märka jag liksom ständigt satt på min mobil och kollade diverse onödiga saker. Nu när jag blivit mer mindfulness så märker jag hur beroende andra människor är av att göra onödiga saker.

Här dyker vi ner i mindfulnessens och varför det är så viktigt och hur du kan göra det till en del av din rutin.

Vad är Mindfulness?

Mindfulness innebär att vara helt närvarande. Att känna varje andetag, varje känsla och höra varje ljud utan att slå bort det eller döma. Genom att bara observera här och nu, ger vi oss själva chansen att stanna upp innan vi reagerar.

Varför är Mindfulness viktigt?

Att leva mindfulness hjälper oss att bryta stressens onda cirkel. När vi är mer medvetna minskar vi våra chanser att bli uppslukade av ångestladdade tankar om dåtiden eller framtiden. Det håller oss jordade och lugna.

Hur kan du praktisera mindfulness?

  • Börja meditera:
    Ägna några minuter varje dag åt meditation. Starta med fem minuter och fokusera på din andning.
  • Observera dina tankar:
    Under meditation, lägg märke till dina tankar och känslor som kommer och går, utan att gripas av dem.
  • Lev medvetet:
    När du gör vardagliga saker, som att äta eller gå, var helt där. Känn rörelsen, upplev smaken, var helt och hållet närvarande.

Slutsats: Mindfulness är mer än bara en teknik – det är en livsstil. Börja smått och utöka gradvis. Kom ihåg, det tar tid och tålamod att bemästra mindfulness.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *