36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Man skulle kunna tro att dessa Covid-tider skulle innebära att vid dricker mindre alkohol men det är dessvärre inget jag upplevt själv. Snarare tvärtom, men vad kan hända i kroppen när man slutar att dricka alkohol och fokuserar på träning och hälsa?

Under de senaste sex månaderna har fitness influencern Mike Thurston avstått från alkohol för att se vilken effekt det skulle ha på hans prestationer i gymmet, hans hälsa och allmänna välbefinnande. Tidigare blev han ofta sjuk efter en hård utekväll i perioder och numera har han inte samma behov att dricka lika mycket. 

I en ny video på sin YouTube-kanal talar Mike om hur svårt några av utmaningarna med att sluta dricka har varit, särskilt de sociala aspekterna. En sak som var positiv direkt från början var slippa baksmällor. ”Jag älskar bara att vakna på morgonen och känna mig frisk” säger han. ”Det behövs bara två eller tre drinkar för mig att känna effekterna nästa dag. Om jag får en baksmälla så betyder det vanligtvis att jag även har ett sug efter skräpmat och har jag har haft en dålig

Efterverkningarna av ha druckit mycket alkohol hade också haft en negativ inverkan på hans träning, och han var glad att börja gå till gymmet med en tydligare inställning och mer energi. ”Allt som krävs är en hård utekväll för dig att förlora så mycket styrka”, säger han. ”Min förmåga att utmana mig själv var lägre, min förmåga att hantera obehag var nästan obefintlig och jag kunde bara inte lyfta vikterna normalt. Min prestation i gymmet och min förmåga att bygga muskler och få styrka har förbättrats enormt när jag slutat dricka alkohol. ”

Efter att ha slutfört sexmånadersutmaningen säger Mike att han har lärt sig mycket om sina ”triggers” när det gäller alkohol.

”De saker som vanligtvis skulle få mig att vilja ta en drink, dom finns inte längre där”, säger han. ”De skulle vara en viss miljö eller situation, eller vara med en viss grupp människor, som att gå ut på en nattklubb eller vara med vissa vänner Det per automatik varit en utlösare, som jag bara måste ta en drink. Men nu när jag utsatt mig för nykterhet så tvingades jag vara i dessa situationer och tvingas umgås med människor och inte dricka. Det var svårt och då jag innan sällan hade gått till en bar eller nattklubb och inte fått ett par drinkar. Men det blir mer normalt att inte dricka, man vänjer sig bara vid det, det är vad det är. ”

Visst är det intressant? Det kan vara värt att göra en riktig satsning på sin hälsa för att må bättre och prestera mer. Han säger att man behöver inte avstå 6 månader, man kan testa en månad, tre eller liknande. Det bra att utmana sig själv!

Läs gärna även: Så får du magrutor snabbt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *