36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

I vår snabbt snurrande värld är det lätt att känna sig överväldigad. Att vårda sin mentala hälsa är lika viktigt som att sköta den fysiska. Ni som följer mig vet att jag går mot strömmen och arbetar inte 8 timmar om dagen på ett tråkigt arbete utan jag tycker att livet är mer än det. Men det har tagit ett tag och jag har fortfarande en del stress som jag försöker slå mig fri ifrån.

Här kommer några hands-on metoder för att minska stress och stärka ditt mentala välbefinnande:

1. Identifiera stresskällor
Det första steget är att lista ut vad som stressar dig. Kan vara jobbet, pengar eller att du har för mycket på gång. Ett bra knep är att skriva dagbok för att spåra och namnge dina stressorer… så du kan börja hantera dem.

2. Mindfulness – vara här och nu
Mindfulness handlar om att vara närvarande och inte döma. Det hjälper dig att bryta stresscykeln. Börja med att meditera några minuter varje dag, fokusera på andningen, och märk dina tankar och känslor utan att hänga upp dig på dem.

3. Rör på dig!
Motion sänker stress. Det släpper ut endorfiner i hjärnan som får oss att må bättre. En promenad, joggingtur eller yoga? Du väljer!

4. Skapa en avslappningsrutin
Det kan vara djupandning, lyssna på lugn musik, eller ett varmt bad. Hitta din grej som får dig att varva ner.

5. Umgås med dina nära
Stöd från familj och vänner är guld värt. Att dela dina tankar och känslor kan verkligen lätta ditt hjärta och minska känslan av ensamhet.

6. Lär dig säga nej
En överfull kalender kan vara en stressbomb. Prioritera vad som verkligen behöver göras och kom ihåg att boka in tid för återhämtning.

7. Sömn är A och O
Se till att du sover tillräckligt. En regelbunden sömnrutin hjälper, likaså en sval, mörk och tyst sovmiljö. Och stäng av mobilen innan läggdags!

Små förändringar i din dagliga rutin kan göra stor skillnad för din stressnivå. Kom ihåg, det handlar inte om att göra allt på en gång. Ta små steg och se stora resultat! Ta hand om dig. 🌱

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *