tandblekning.nu

En hälsosam mun kan vara en stor tillgång i ditt liv för våra tänder har en stor roll att spela i våra liv. De hjälper oss att tugga och smälta mat, de hjälper oss att prata och prata tydligt och de ger också vårt ansikte sin form.

Ett leende har också andra dagliga fördelar, ett vackert leende kan ge oss större självförtroende och påverka våra sociala liv, karriärer och relationer. På grund av detta är det bara vettigt att ge vår munhälsa bästa möjliga vård. Ett hälsosamt leende kan verkligen förändra vårt visuella utseende, vår inställnings positivitet, samt förbättra hälsan hos inte bara vår mun utan också vår kropp.

Att hålla tänderna rena och fräscha

Att hålla tänderna rena och friska kan hjälpa oss att undvika dålig andedräkt (halitos). Dålig andedräkt är mycket vanligt och orsakas ofta av ansamling av plack och är ett symptom på tandköttssjukdomar och tandförfall, såväl som pinsamt och oönskat. Ett annat mycket vanligt tillstånd som kan påverka vårt utseende är gula och missfärgade tänder. Att tänderna ändrar färg är naturlig med åren och uppkommer ofta med ”slitage” som vanligtvis förknippas med rökning, eller dricker mycket te, kaffe eller rött vin.

Fläckade tänder är vanligtvis inte skadliga och tenderar att ha liten inverkan på hälsan hos våra tänder. Även om vi har fläckiga tänder kan vi känna oss lite medvetna.I de flesta fall bör vi kunna förhindra ytfärgning med regelbunden rengöring, medan mer envisa fläckar kan behöva hanteras av en tandläkare.

Tillskillnad mot hur det var för 10 år sedan är det numera jämförbart att bleka tänderna hemma som på tandklinik. Har du gjort en undersökning av dina tänder det senaste året så kan du lika väl köpa hem ett tandblekningskitt och göra din tandblekning hemma.

Precis som med skorna är tänderna något människor tittar på mycket, jag skulle även säga näsan som är mitt i ansiktet. Vill man hålla sig fräsch bör man därför se till att ha en fräsch hud, fräscha tänder och hela rena kläder.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *