36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Här är några av våra favorit grooming tekniker för män som kommer bidra att du blir en snyggare man samt öka ditt självförtroende.

 

Ha en hudvårdsrutin

 

Alla kan ha nytta av en bra hudvårdsrutin. Det kan inte bara få din hud att kännas fantastiskt, utan det kan också ha några terapeutiska fördelar. Du bör vara konsekvent med din hudvård för att få bästa resultat. Du bör välja hudvårdsprodukter som fungerar för dina specifika behov. Använd till exempel produkter riktade mot torr hud om du har torr hud. Ett utmärkt sätt att börja är att hitta en fuktkräm som passar din hud och använda den varje morgon.

 

 

 

Klipp ditt hår regelbundet

 

Du bör söka upp en bra frisör och bestämma dig för en frisyr som du älskar och som passar dig väl. När du har hittat dessa, bör du boka regelbundna klippningar för att underhålla ditt hår. Detta kommer att säkerställa att ditt hår inte växer ut för mycket och blir alltför ovårdt. Det kommer också att hålla ditt hår i toppskick och undvika kluvna toppar och andra skador.

 

Ta hand om ditt leende

 

Utseendet på dina tänder, och den allmänna munhälsa, kan ha en enorm inverkan på ditt självförtroende. Du kan ta hand om ditt leende genom att utöva god tandhygien. Detta bör innefatta att borsta tänderna försiktigt men bestämt i två minuter två gånger om dagen. Det är också en bra idé att besöka en ansedd tandläkare för regelbundna kontroller och för att utföra eventuella medicinska eller kosmetiska arbeten du kan behöva. 

 

 

Undvik att övertvätta håret

 

Det kan verka kontraintuitiv, men att schamponera håret varje dag kan göra mer skada än nytta. Övertvättning kan göra att håret torkar ut, vilket gör det strålikt och sprött. Självklart ska du alltid tvätta håret efter träning eller om det blivit smutsigt på annat sätt. Sikta på att tvätta håret med schampo inte mer än en gång varannan dag.

 

Använd solkräm året runt

 

Solskador kan ha en allvarlig inverkan på vår hud. Även om du kanske inte märker det i 20-årsåldern, kommer skadan att börja dyka upp i förtida fina linjer och rynkor när du blir äldre. Du kan förhindra detta genom att använda solskyddsmedel året runt, även på vintern. Solens UV-strålar kan orsaka skador på din hud oavsett årstid. Överväg att använda ett solskyddsmedel på minst 30 SPF.

 

Välj en signaturdoft

En bra collogne eller aftershave hjälper dig att dofta fräscht hela dagen. En signaturdoft kan hjälpa dig att känna dig mer självsäker och ge ett bra första intryck till omgivningen. Se till att du undviker att applicera för mycket eftersom det kan bli överväldigande.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *