Är det manligt eller omanligt att flyttstäda? Det ska jag skriva om i den här artikeln. Ibland kanske man tycker det och ibland inte, oavsett stöter man på problem ibland. Folk är “lata” i allmänhet, men ibland kan det handla om helt andra saker som att man till exempel inte har tid helt enkelt. Du hittar professionell och prisvärd flyttfirma om du bor i mälardalen exempelvis, men det finns på många andra lokala orter också. Samma företag har flyttfirma i enköping. Är du inte en sådan där vältränad alphahanne som flexar musklerna, tar en flygel på ryggen och en fåtölj under armen, så oroa dig inte. Det finns hjälp att få.

Är städning manligt att flytta?

Vissa saker är enligt vissa personer, manligt, omanligt eller kvinnligt. Vad som är vad kan vara individuellt baserat på preferenser. Det finns exempelvis kvinnor som tycker att det är omanligt att baka. Det finns även kvinnor som inte alls tycker att det är särskilt omanligt.

Många kvinnor tycker att det är omanligt att inte vara “händig” men det finns också kvinnor som bara bryr sig om intellektuella eller ekonomiska egenskaper hos män. Det finns till och med kvinnor som ser på hantverkare, och hantverksyrken med förakt. Så allt beror på vem du är och vilka perspektiv du har. Men en väldigt stor andel av kvinnor tycker att muskler, fysisk ansträngning är både “sexigt” och manligt. Likaså där finns det kvinnor som tycker att gubbmage är “mysigt”, men återigen det hör till de betydligt ovanligare preferenserna. 

Man kan få många pluspoäng genom att bära soffor och anstränga sig, i synnerhet om man hjälper någon (en kvinna kanske) att flytta. Vissa gillar män som tar av sig tröjorna en varm sommardag och gör tunga lyft. Andra tycker att det bara blir löjligt. Där är nog betydligt fler oense än när det kommer till huruvida övervikt är attraktivt eller inte. Det är lite samma sak som att vissa kvinnor gillar badboys och andra föredra gentlemän. 

Ska kvinnor städa?

Det här med städning kan man diskutera huruvida det är manligt eller omanligt, eller för den delen kvinnligt. Går man idag ut och hävdar att “kvinnor ska städa i hemmet” så föreligger det en viss risk att man blir lynchad. Men rent krasst, så har det sett ut precis så i historien. Det finns faktiskt kvinnor som ärligt och uppriktigt föredrar att vara hemmafruar, vilket kan innebära att ta hand om barnen, shoppa och städa. Idag är det kanske inte jättevanligt, men det finns absolut kvinnor fortfarande som tycker att de traditionella könsrollerna faktiskt var bättre. Och det är helt okej tycker jag! Vill man vara en traditionell kvinna, så får man acceptera dem som vill ha det så. 

Vill man vara en modern kvinna som vill göra karriär exempelvis, så är det helt okej också. Jag tycker att det är fel, att det ena ska utesluta det och att man ska moralisera kring saker och ting. Det finns plats för alla. Den man som inte vill städa i hemmet kan antingen gifta sig med en hemmafru som faktiskt vill ha det precis så. Ett annat alternativ, om mannen inte lyckas hitta en sådan kvinna, är att faktiskt anlita en städfirma, eller en flyttfirma om man är ute efter att flyttstäda. 

Du ser flyttfirmans priser för Uppsala om du följer länken här för “pris direkt flyttfirma. Där kan man välja just flyttstädning. Idag är flyttstädning ganska billigt! Det är mycket billigare än det var förr i tiden, dessutom finns både RUT- och ROT-avdrag. En gång i tiden var det bara förmögna som hade den här typen av tjänster, idag kan ett vanligt par (som saknar akademisk utbildning eller har högre löner) faktiskt bekosta denna typer av tjänster t.om. uppemot 1 gång i veckan. Man kan se på priserna att så förskräckligt dyrt är det faktiskt inte. Men allt handlar om prioriteringar här i livet. Vill ingen i hushållet städa? Ja, då kan man anlita en städfirma. Så det finns inga legitima skäl idag att agera mansgris. Man ska aldrig kräva av en kvinna att hon ska städa om inte är så sugen det, såvida kvinnan inte är direkt oansvarig och utnyttjar sin man.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *