36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Du bör absolut teckna äktenskapsförord, om du inte tänkt göra det tidigare. Ta hjälp av Sveavtal.se för att skriva äktenskapsförord rätt och riktigt. Nedan ska jag gå lite in på negativa konsekvenser, och andra anledningar till varför man faktiskt inte ska bara ska ta vad som helst på nätet. Använd kompetenta källor och anlita någon form av specialist. Det är just det jag hänvisar till här. Det finns en anledning till varför advokater, jurister och dedikerade försäljare av just riktiga “avtal” gör det dem gör. De kan nämligen sin sak, allra oftast. Hos SveaAvtal kan man läsa mer om avtal online och dess fördelar!

Negativa konsekvenser

Det är ändå relativt vanligt att man gör bort sig när man skiljer sig, om man inte har tecknat äktenskapsförord. Det leder ofta till konflikter, konfrontationer och bråk. Hur en skilsmässa artar sig, vet man aldrig på förhand. Det kan variera mellan allt från fortsatt fin kontakt till att man gör klart och aldrig hörs igen till illvilliga tvister, till i onormala undantagsfall rena våldsdåd. Några av de absolut vanligaste bråken baseras på pengar och egendom, samt kring vem som ska ta hand om barnen.

Juridiska aspekter

Det är väldigt vanligt att man skadar varandra mental och förlorar pengar om det blir en tvist med rättegång. Ofta blir det flera rättegångar kring flera saker. En stor del kan förebyggas, i förhand. Åtminstone vad gäller det materiella. I en så pass pressad situation, är det ganska skönt att ha ett bekymmer mindre. Pengar är tyvärr mycket viktigare för folk, än vad det borde vara. Skilsmässor tenderar att inte bara vara friktionsfritt bland paren som levt tillsammans, utan också bland barnen. Är mamma och pappa väldigt gamla, och den ena beslutar sig för att göra slut och ta allt. Kan det påverka exempelvis fosterbarn, och i andra komplicerade situationer. Det är just därför det är så viktigt att anlita en bra advokatbyrå som har koll på de här sakerna. Det är inte så enkelt som att man kan ta en mall på nätet, och tro att det nödvändigtvis fungerar i alla sammanhang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *