Att ta tiden att investera i sig själv är alltid en bra idé. Har du någon gång förundras hur vissa verkar se så Putt together och allt dom rör vid blir guld? Men det är tyvärr ingen slump att det går bättre för vissa människor.

Att inte behöva leva lön till lön, är något människor som har mer koll på sitt liv inte gör. Här finns det utrymme för spontana Waceys och inköp och det lustiga är att man behöver inte ens ha en hög inkomst. Man behöver endast ha rätt mindset. 

Man skulle kunna tror att det bara är att skärpa till sig och så börjar bättre saker att hända i livet. Men som med gamla vanor, så behöver vi förändra vårt mindset och en gamla vana tar ofta ett tag att förändra. 

Personlig utveckling är allt som tar dig mot att bli personen du vill vara. Första steget är att faktiskt bestämma hur man vill vara som person.


Att ha mål i livet

Det sägs att endast 5 % lyckas nå sina mål och det är dom som skriver ner sina mål. Det är därför viktigt att ha sina på print. Jag har bestämt mig att skapa mig en passiv inkomst på 20 000 efter skatt varje månad och jag kommer nog göra en bloggkategori om min väg dit. 

Men hur kommer man igång och investera i sig själv?  Det finns många olika typer av investeringar skulle jag säga.

Olika typer av investeringar i sig själv

  • Hälsa 
  • Utseende
  • Inkomstkällor
  • Klädstil
  • Vad man gör på sin fritid
  • Sitt mindset
  • Investera i utbildningar 
  • Bredda sitt nätverk

Ibland så kan det kännas som om man endast själv i vänskapskretsen är är i process att vill bli en bättre version av sig själv. Personligen så känner jag så ibland, men jag tror att du som mig kommer att finna nya likasinnade och glöm inte bort att du kan ha olika vänner för olika aktiviteter. Vissa vänner passar bättre att plocka svamp med, medan andra med gå på konstutställning med. 

Det viktiga är att bestämma sig att man vill se förändring i sitt liv och aktivt arbeta mot sina uppsatta mål. Det kommer att krävas en hel del tid för att orkar träna, hitta på saker och samtidigt hålla igång kreativiteten. 

Har du viktigare saker för dig på kvällarna än att städa och tvätta, det kan vara en investering i dig själv att ta in hjälp och använda din dyrbara tid det det som utvecklar dig mer.

Många gånger hänger vi kvar i något som om det vore det sista vi har. Vi har blivit rädda för förändring och det är det som bromsar oss. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *