36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Att starta ett eget företag är för många personer den stora livsstilsdrömmen i livet. Att förverkliga sig själv och göra drömmar till verklighet är till och med några av de saker som rankas högst på listan över saker de önskar att de gjort av personer som närmar sig livets slutskede.  Att starta ett eget företag är med andra ord inte någon liten sak i människors tankevärld utan istället något som tar upp mycket tid av dagdrömmande för väldigt många personer. 

 

För att få igång ett företag krävs det dock en hel del av den hugade företagaren. Det gäller att ha en bra affärsidé som också håller på marknaden och det gäller också att ha energin och kompetensen att omsätta den idén i handling. Därutöver tillkommer allehanda intressenter som företagaren behöver ta hänsyn till. Familjen kommer förstås högst upp på listan av intressenter men staten och banken kommer helt säkert också att pocka på. I den här artikeln ska vi diskutera företagande som livsstil med särskilt fokus på finansieringen av företaget. 

Företagande som livsstil

En av anledningarna till att så många människor drömmer om att starta företag är att de ser det som en livsstil. Det är företagande som ett sätt att leva, som ett sätt att verka, som det ultimata sättet att uppnå det självförverkligande som man drömt om hela livet. Alla som verkligen gett sig in på företagande vet dock att livsstilen som företagare ofta ger gott om utrymme för saknade bekvämligheter och trygghet. Men trots den ganska hårda vardagen är det få företagare som drömmer om att göra något annat, i alla fall om de verkligen tänker igenom det. Den som drivit sitt eget företag får nog svårt att hålla sig till kontorstider och att ha en chef som har synpunkter på hur man löser sina uppgifter, eller än värre, att företaget har system för hur precis allting ska göras. Byråkratin i stora företag ligger väl i nivå med byråkratin hos offentlig förvaltning. 

Finansiera ditt startup

För att kunna nå drömmen om att driva ett fungerande och växande eget företag behöver entreprenören också finansiering för att kunna starta och driva företaget. För många blivande entreprenörer, särskilt de som ser företagande som en livsstil, är finansieringen av verksamheten något som är fruktansvärt tråkigt och samtidigt känns det som ett svek mot de ideal man har – att jobba för att det är kul och inte framförallt för att tjäna pengar. 

 

Att det har varit komplicerat att hitta finansiering för småföretag har lett till att det numera finns en hel marknad med företag som underlättar finansieringen för företag av alla storlekar. Qred är ett av många exempel på företag som tillhandahåller tjänster relaterade till lån för företag, och det är tjänster som ofta är mycket lätta att använda. 

Fördelar och nackdelar med att låna

Som med allt annat så finns det fördelar respektive nackdelar med att låna pengar, även om ändamålet är att driva företag som ett livsstilsideal. 

 

Några av nackdelarna med att låna är att: 

  • Räntan kan ändras och det gör det svårt att planera
  • Det kan finnas avgifter som är höga i relation till det lånade beloppet

Fördelarna med att låna kan vara att: 

  • Det är ett lätt sätt att få de pengar man behöver för att realisera sin dröm
  • Lånen går mycket snabbt att få, det är många gånger möjligt att söka lån över internet och sedan få pengarna utbetalade nästan samma dag

Sammanfattning – Finansiering för företag

När vi sammanfattar om att finansiera företag så är det några saker som är mycket viktiga att ta med sig för den som är hungrig på att realisera sin livsstilsdröm, vilket för många personer är just att starta ett eget företag. 

 

Tänk på att: 

  • Finansiering må vara en tråkig del av företagande men den är mycket viktig
  • Det behöver inte vara svårt att få finansiering för ett litet företag 
  • En marknad med finansföretag som är specialiserade på företagslån har vuxit fram och de har många bra erbjudanden för nystartade företag
  • Det finns många utmaningar med att driva företag och det är ofta slitsamt men den stora belöningen är den intellektuella friheten, som egenföretagare får du möjlighet att fatta relevanta beslut själv och du kan jobba med det du verkligen vill jobba med

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *