Detta är en artikel för dig som gillar sneakers! Sneakers är så populära. De passar till mycket. Chefer har det till jeans och kavaj på jobbet, ungdomar har det i skolan och pensionärer har sneakers överallt. Ja, dessa skor är lediga, bekväma och passar i de flesta sammanhangen.

Varför sneakers?

Bra sneakers ska vara sköna att ha på sig. De ska också hålla om du använder dem en längre period och ganska regelbundet. Män som gillar loafers eller Derbyskor kan också ha glädje av sneakers i andra sammanhang. De kompletterar en mer strikt garderob, om man vill vara mer ledig. Men de kan likväl fungera för speciella tillfällen som till exempel på vissa viktiga möten, privat eller professionellt.

Sneakers är en trend som har funnits länge och kommer antagligen inte avta på många år! Sneakers finns i alla priskategorier och är lämpliga för de allra flesta. Visst finns det en gräns. Man kanske inte kan gå med dessa på nobelfesten. Men du kan absolut hänga med både kändisar och presidenter, om du har sneakers i rätt sammanhang. Välj i så fall något med stil och finess. Dina skor och hur du klär dig kan bidra till ökad status och respekt, om det är viktigt för dig.

Här är 10 av mina bästa tips

Här kommer 10 tips. Egentligen är det flera punkter under några punkter. Se det som något enstaka extra bonustips. Det är allmäna tips men också saker som är bra att tänka på.

  1. Sneakers funkar överallt där det inte finns en strikt dresscode eller i sammanhang där det uppfattas som olämpligt av omgivningen
  2. Det finns oändliga möjligheter att anpassa sin stil med sneakers. Du kan kombinera till det allra mesta, även striktare kläder. Var framförallt noga med matcha färgerna om du blandar mycket.
  3. Även modeller och märken har egen prägel och stil. Det kan skilja sig en hel del. Titta efter just du gillar.
  4. Det mest preliminära (om man inte har en stor garderob) är att välja sneakers som är klassiska och neutrala. Välj skor av hög kvalitet och med bra komfort..
  5. Se till att ha flera sneakers och gärna andra skor också. Man måste variera. Inte bara för att ha att matcha med olika plagg,  utan också för att du kommer antagligen att slita ut dem väldigt snabbt annars. I längden blir det också mycket dyrare.
  6. Ha rätt längd och omfång på byxorna. Annars kan det se konstigt ut.
  7. Ibland kan kontraster, detaljer eller udda stil bli lyckat. Det beror också på vad du trivs med och vill eftersträva. Till exempel kan vita sneakers och röda byxor vara annorlunda och häftigt.
  8. Det är helheten som är viktigast. Matcha sneakers och andra plagg med asociarer.
  9. Undvik skärp och skor i olika färger. Till exempel svarta skor och brunt läderbälte ser inte bra ut.
  10. Använd alltid skoinlägg och använd sulor vid behov!

Utöver dessa tips vill jag också tips om att vårda dina skor. Det spelar ingen roll vilka typer av skor man har. Det bör egentligen vara en självklarhet, mer än ett tips. Det är tyvärr inte en självklarhet för alla.

Ju mer påkostade skor man har, desto mer prioriterat bör skovård, skoinlägg, extra sulor och så vidare vara. Men det kan naturligtvis också vara så att du anstränger dig lite extra när det är dina favoritskor. Fina skor bör tas hand om på ett respektfullt sätt, om du vill behålla dem. Precis som mycket annat här i världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *