36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Våren är precis runt hörnet och i denna post så guidar jag genom de senaste trenderna och stilarna för vårjackor för män för 2023.  Redan nu i mars är det viktigt att börja fundera på att uppdatera din garderob med några nya jackor och gå igenom ditt behov.  Med så många tillgängliga alternativ kan det vara överväldigande att välja rätt vårjacka som passar din stil och dina behov.

Populära stilar av vårjackor för män

 • Bomberjackor
 • Denimjackor
 • Fältjackor
 • Trenchcoats
 • Lättviktsparkas
 • Vindjackor
 • Harrington jackor

Material som används för vårjackor för män

 • Bomull
 • Nylon
 • Polyester
 • Läder

Populära stilar av vårjackor för män 2023

 • Bomberjackor
  Bomberjackor har varit en populär stil i många år och fortsätter att vara ett trendigt alternativ för vårjackor för män. De är lätta och mångsidiga, vilket gör dem till ett perfekt val för övergångsväder. Bomberjackor är vanligtvis gjorda av nylon eller polyester och finns i en mängd olika färger och mönster. De kan kombineras med jeans eller chinos för en avslappnad look eller kläs upp med dressbyxor och en skjorta med knäppning för ett mer formellt tillfälle.
 • Denimjackor
  Jeansjackor är en klassisk stil som aldrig går ur modet. De är perfekta för vårsäsongen då de ger värme utan att vara för tunga. Jeansjackor finns i olika tvättar och färger, från ljusblå till svart. De kan bäras med jeans för en klassisk look eller kombineras med khakis för en mer avslappnad outfit.
 • Fältjackor
  Fältjackor designades ursprungligen för soldater, men de har blivit en populär stil för mäns vårjackor. De är vanligtvis gjorda av bomull eller polyester och är designade med flera fickor, vilket gör dem både funktionella och moderiktiga. Fältjackor kan bäras med jeans eller khakis för en avslappnad look eller kläs upp med dressbyxor och en skjorta för ett mer formellt tillfälle.
 • Trenchcoats
  Trenchcoats är en klassisk stil som är perfekt för vårsäsongen. De är vanligtvis gjorda av lätta material som bomull eller polyester och är designade för att skydda mot lätt regn. Trenchcoats finns i olika färger och stilar, från traditionell solbränna till djärva färger som rött och blått. De kan bäras med en kostym eller kläs ner med jeans och en t-shirt.
 • Lättviktsparkas
  Lättaviktsparkas är perfekta för vårsäsongen då de ger värme utan att vara för tunga. De är vanligtvis gjorda av nylon eller polyester och finns i olika färger och mönster. Lättviktsparkas kan kombineras med jeans eller chinos för en avslappnad look eller kläs upp med mer dressade byxor och en skjorta med knappar för ett mer formellt tillfälle.
 • Vindjackor
  Vindjackor är ett praktiskt och moderiktigt alternativ för vårjackor för män. De är vanligtvis gjorda av nylon eller polyester och är designade för att skydda mot vind och lätt regn. Vindjackor finns i olika färger och stilar och kan kombineras med jeans eller chinos för en avslappnad look.
 • Harrington jackor
  Harrington jackor är en klassisk stil som har varit populär i många år. De är vanligtvis gjorda av bomull eller polyester och är designade med en knappkrage och ribbstickade muddar och midjeband.

Dressad eller ledig vårjacka

Här skiljer sig förstås inte vara vilken typ av vårjacka utan också det specifika plagget. Det finns skinnjackor som är väldigt lediga med en massa märken och dekaler, ledig skärning och så vidare. Sedan finns det slimmade och stilrena skinnjackor också. Hur man kombinerar, kan göra stor skillnad också. Kanske man kan gå på dejt med en cool skinnjacka, vit skjorta, slips och pilotglasögon. En mockajacka med hippiestil och fransar är förstås inte heller särskilt dressad i jämförelse med en betydligt med formel mockajacka.

Ibland kan man kombinera en formell vårjacka och stil med jeans, sneakers och t-shirt till exempel. Men det viktigaste är sammanhanget, sällskapet och eventuell dresscode. Man behöver inte vara rädd för att sticka ut. Det kan också vara skillnad på att klä sig opassande och våga sticka ut. Tänk därför till ordentligt om du vill ha en vårjacka med starka färger eller en viss stil.

Sedan finns det många klassiska vårjackor. Det spelar ingen roll om du söker en klassisk trenchcoat eller en trendig träningsjacka. Det finns alltid något för dig och din smak.

Funktionella vårjackor 2023 herr

En ny trend som blivit alltmer populär, är att implementera olika material och teknologier som traditionellt används på funktionsplagg på klassiska vårjackor för. Det har kanske skett i störst omfattning på ytterrockar. Men även regnjackor har blivit mer funktionella med moderna textilier. Det har gjort att vissa jackor kanske blivit lättare eller andas bättre, trots att de håller bort fukt och väta. Man skulle kunna benämna dem som ett slags “hybridplagg” också. Ett exempel på material som räknas som mer funktionellt är Gore-Tex®.

Sedan kan moderna plagg också bli vara funktionella i form av en mer bekväm design. Det kan vara klassiska modeller som har huva till exempel. Det gör dem inte bara mer funktionella, utan att de får en ledigare stil och annan look också. Är fickor och värme viktigt för dig så är det en bra idé att lägga på sig extra lager. Det kan röra sig om västar med moderna textilier och eller fritidsbyxor. Dessa kan vara ett bra komplement till vissa vårjackor, särskilt om det är kallt eller om man ska ta sig till en annan plats där det är kallare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *