36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Samarbete med matkassetopplistan.se

Har du någonsin tänkt att du skulle vilja lära dig att bli en bättre hemmakock? Jag har tagit fram några bra tips på hur du förbättra din matlagning på det sätt som du alltid har velat! Detta är ett säkert sätt att imponera på dina nära och kära eller dig själv med utsökt god mat.

Så får du med självförtroende i köket!

Investera fina bra köksredskap

Detta måste vara det enklaste och mest effektfulla steget du kan ta för att underlätta din matlagning. Att ha högkvalitativa köksredskap hemma tar stressen ur matlagningen och gör tillagningen till och med går snabbare. Det är roligt att investera i bra verktyg och det kommer garanterat göra matlagningen roligare och du kommer bli en bättre kock. Slipa dina knivar professionellt, att skära tomater med en slö kniv är tråkigt, köp även hem några bra stekpannor och gärna en grillpanna för få fin stekyta. Du kommer genast känna dig mer som en hemmakock med dom rätta prylarna.

Laga mat regelbundet – övning ger färdighet

Precis som vad som helst i livet, ju mer du tränar något desto bättre blir du! Kockar blir bara kockar genom träning och med det sagt så kan du vara din egen hemmakock inom en snar framtid. För faktum är att när du väl har lagat dina favoriträtter minst tre till fem gånger så börjar du förbättras, du vet hur du vill krydda det och kanske adderar någon mer ingrediens. Dina färdigheter att laga mat kommer  öka bara genom att laga mat tre gånger i veckan.
Efter en månad eller mindre kommer du att ha behärskat din favoriträtt precis som du gillar den och kommer att känna dig bekväm att dela din nyupptäckta kulinariska skapelse med dina vänner och familj.

Våga prova nya rätter med färdiga matkassar

Var inte rädd att gå ut ur din komfortzone och prova att laga något du aldrig har provat förut! Varje kultur har kända och välsmakande livsmedel, så varför inte prova något nytt? Det kommer vara roligare att bjuda vänner och familj med dina nyförvärvade internationella matlagnings förmågor. Alla behöver ha några paradrätter att i ärmen! Är du ovan att leta nya recept, handla ingredienser du aldrig hört om? Gör det enkelt för dig och prova att köpa hem färdiga matkassar som har recept och allt du behöver. Det är verkligen roligt att få nya spännande rätter att laga som kan blir nya favoriträtter. Är du som mig lite trött på spagetti köttfärssås?

Spara dina recept 

Du får ofta färdiga recept med varje matkasse som du enkelt kan skriva av i en kokbok, klistra in eller lägga en mapp på mobilen. Recepten kommer ofta digitalt så du kan även spara dom i Google doc och sedan dela med dina vänner och familj. Du kommer säkert få höra många gånger “oj vad gott kan jag få receptet?” Det vill du ju givetvis dela med dig av!

Se till att ha färska kryddor hemma

Att färska kryddor ger det lilla extra, det får din mat att kännas som restaurang. Se därför till att ha några krukor med detta, men det går även bra med frysta kryddor. Torrt och färskt är två hel olika saker! Detta gäller även färsk parmesanost! Fint som dekoration med!

Tips, köp matkassar med många portioner och gör matlådor. När du väl är igång tar det knappt ingen tid att göra storkok, detta kommer du spara tid och pengar på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *