36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Under 2020/2021 ser vi mycket parfymer som innehåller vanilj, både för kvinnor och män enligt doftexperten Alexander Catalan. Just vanilj är en doft som skapar mycket känslor hos människor, det är nämligen en doft som kan göra oss mer lugna och kärleksfulla, samtidigt som den kan vara en väldigt stark parfym som tycker om att ta plats.

Alexander Catalan -fotograf Katriina Mäkinen

Parfym och gamla minnen

Har du någon gång känt en doft och snabbt färdas tillbaka till ett gammalt minne? Det är nämligen så att dofter och parfymer har olika minnen hos oss. Det kan räcka med att vi känner en viss doft så tänker vi på en viss person, då är den doften blivit dennes signaturdoft.

Parfymtrender 2020/2021

Vanilj, mysk och lavendel 

Parfymhusen släpper mycket klassiska dofter just nu och det finns en röd tråd, säger Alexander Catalan i den senaste sändningen på Aftonbladets Köpfest-sändning i samband med Black Friday.

“Vi går tillbaka till dom parfymerna vi en gång hade i tiden för att återuppliva gamla minnen. Speciellt nu när vi inte kan resa i samma utsträckning så vill vi gärna ha parfymer som påminner oss om gamla minnen, vi vill ta fram det genom doften” – Alexander

Pandemin tar fram vår vi känner osäkra blir vi nostalgiska, det gäller inom parfym, mode och musik. Just nu är det mycket sena 90-talet influerar oss. 

När du ska köpa en parfym, spraya och blunda och dofta. Se vilken känsla du får – Ett annat tips från Alexander

Genom att blunda, lukta på en doft så skickas en signal till hypokondrios i hjärnan som skapar ett minne en plats. Så vis så kan vi skapa minnen och platser utan att behöva lämna vår hem. 

Varför inte ha en reseparfym? Att spraya när du är hemma och påminnas om en viss resa? Just nu är väldigt populärt nu med rumsdofter med!

Matcha parfym med klädstil

Om du ska välja en parfym till någon så kan du välja ihop med en viss klädstil exempelvis när man har en mer manlig klädstil ha en mer tyngre doft med mysk eller sport mer sportig parfym. Det är viktigt att ha flera typer av parfymer för olika tillfällen.

Ha koll på doftnoterna

En parfym som innehåller sandelträ är en mer mjukare parfym medan peppar, chilli då blir den starkare. 

Vissa människor vill synas och ta plats och väljer därför doft för det. Doft ska ta upp ens personlighet och doften ska väckas personen ännu mer och låta personen ta ännu mer parfym, är ett annat tips från Alexander.

Väl parfym efter personen karaktär och därefter väl parfym efter doft noterna. En sak som är säker är att man kan verkligen lita på Alexanders Catalans kunskaper inom parfym då han är en högt anlitad doftexpert.

Utvalda handplockade parfymer för säsongen – Från intervjun

Tuxedo YSL – Harrods, exklusivare ställen
och slutligen
Dolce & Gabbana edp

Källa till intervjunhttps://www.aftonbladet.se/tv/a/Qmge8x/det-har-ska-du-kopa-till-man-i-julklapp-alexander-catalan-och-johann

@Följ Alexander Catalan på Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *