36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Jag tycker alldeles för få män läser, varför jag valt att ge mina 5 bästa boktips för dagens män. Detta är vad man kallar för tidlösa klassiker, alltså böcker som hängt med länge och närmast uppnått en kultstatus. 

Gör dig själv en tjänst och läs en av böckerna nedan i alla fall en gång i livet.

En fantastisk bok har makten att förändra någons liv. Tyvärr väljer de flesta människor just nu att bara sätta på ett avsnitt av valfri TV-serie istället för att investera tid och pengar i bra böcker vilket utökar deras kunskapsförråd och i allmänhet gör livet betydligt bättre. Men det finns något att säga om denna döende ras av underhållning. 

 

Läsning har makten att engagera dig på ett sätt som är helt annorlunda och mer personligt än en show på Netflix eller en podcast. Ta dig tid att läsa och upptäcka något om världen eller om dig själv genom en fantastisk bok. 1MiljonBoktips.se är en grym webbplats för att upptäcka tusentals nya boktips och mängder av bokrecensioner.

Här är mina fem bästa val av böcker jag anser varje kille bör läsa. Var och en av dessa böcker delar värdefulla, tidlösa insikter om vad det innebär att vara en man.

1. Catcher in the Rye av J.D. Salinger (1951)

 

Denna bok följer berättelsen om Holden Caulfield, en internatstudent som hoppar av skolan och tillbringar de kommande dagarna i New York innan han återvänder hem. Under hela boken kämpar Holden för att upptäcka sig själv och hitta sin plats i världen. 

 

Catcher in the Rye är en djupgående och djupt personlig titt på de känslor av isolering och ångest som unga män upplever. Dess blick i den mänskliga psyken är tidlös och tillämplig på alla människors liv, oavsett hur ung eller gammal mannen i fråga är.

2. The Revenant av Michael Punke (2002)

 

Vilken man älskar inte en bok om att överleva och övervinna oddsen? 

I ‘The Revenant’ får man följa Hugh Glass, en pälsjägare, övergiven efter att en björnattack lämnar honom nära döden. 

Fångad i ett främmande land, kritiskt sårad och sugen på hämnd mot mannen som lämnade honom att dö följer boken Hugh när han kämpar för att överleva. The Revenant är en berättelse som tilltalar våra mest grundläggande rädslor och känslor och visar i vilken utsträckning människan är villig att kämpa för att överleva.

3. Fight Club av Chuck Palahniuk (1996)

 

Fight Club är förmodligen en av världens mest macho böcker. Av god anledning ansluter Fight Club läsaren till det råa våldet och hypermaskuliniteten som är så utbredd i vårt samhälle idag. Berättelsen följer en namnlös berättare när han kämpar för att hitta sig själv efter att ha blivit desillusionerad över sitt liv. 

Allt förändras när han möter den karismatiska Tyler Durden. 

Tillsammans startar de en kampklubb vars popularitet sprids över hela landet. Gå från lummiga källare till fördjupade hus, Fight Club ger läsaren en titt på våra förtryckta känslor och den roll som våld spelar i vår identitet.

Fight Club har även gjorts till film med åren, en film som kommit att bli väldigt populär bland unga män. Fight Club har ett betyg på 8,8/10 på IMDB.

4. How to Win Friends and Influence People av Dale Carnegie (1936)

Det finns massor av förväntningar på unga män idag. Från i deras karriärer, till dejting, till att vara en väl avrundad man, kan livet vara utmanande. 

 

How to Win Friends and Influence People ger livslånga lektioner i att behandla andra och hitta framgång. Boken styr ren från manipulation och ger istället äkta och moraliska råd om hur man behandlar och interagerar med andra människor för bästa möjliga resultat.

5. Fahrenheit 451 av Ray Bradbury (1953)

 

Mot bakgrund av ett dystopiskt Amerika undersöker Fahrenheit 451 en enskild mans kraft mot samhällets korruption. Brandmannen Guy Montage startar bränder istället för att släcka dem. I denna tid har brandmännen i uppdrag att bränna undergrävande material, och det värsta är böcker. 

Det är inte förrän ett slumpmässigt möte som leder till att Guy stjäl en bok som hans syn på världen börjar rivas upp. Guy ger sig sedan ut på en jakt och utmanar tankarna som han har varit genomsyrad av sedan barndomen. Fahrenheit 451 fördjupar sig i människans strävan efter kunskap och behovet av att leva ett moraliskt rättvist liv.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *