Att bli tunnhårig är främst genetisk, men du kanske har hört att man kan se på sin mammas pappa eller pappa hur deras hår för veta hur din framtida kalufs kommer se ur. Detta är dock inget du kan lita blint på. 

Vad vetenskapen kan bekräfta är att den exakta utlösaren för håravfall med manligt mönster är ett hormon som kallas dihydrotestosteron, annars känt som DHT. Detta hormon kommer från testosteron som är naturligt i din kropp, men om du har håravfall med manligt mönster är det du har ärvt en känslighet för DHT i hårsäckarna. I grund och botten så orsakar denna känslighet för DHT en ”miniatyrisering av hårsäcken”, vilket leder till en försvagning av hårväxten.  Men trikologi och läkare antar också att livsstilsfaktorer, utöver genetiken, också bidrar till håravfall. 

Det kan även beror på emotionell hälsa och välbefinnande, men det är en utlösare. Men även din kost hos män är många proteinrika  utan med för lite grönt eller folsyror som är viktiga för att göra hårsäckar och protein. Dålig sömn, vissa mediciner och rökning kan förvärra saker också.

Många i 20 -årsåldern eller yngre som tar kosttillskott för kroppsbyggnad där har viss klinisk forskning visat att kreatintillskott till exempel, ökar nivån av DHT i blodomloppet – vilket innebär att det kan förvärra håravfall hos alla med genetisk känslighet.

Ett lite mer invasivt nästa steg skulle vara att besöka en läkare för en blodplättsrik plasmabehandling (PRP), som kallas en ”lunchbehandling” eftersom du kan gå in och ut relativt snabbt och smärtfritt, tack vare hjälp av en lokalbedövning. I huvudsak tar läkaren ett blodprov och snurrar det i en centrifug, som koncentrerar trombocyterna. Denna plasma injiceras sedan och appliceras tillbaka i hårbotten.

Nästa steg ​​steg är en hårtransplantation för att hårsäckarna är döda det man kan göra är att kan ta enskilda hårsäckar från baksidan av hårbotten och sedan omfördela dem till ett gallrande eller skallande område med Fue-metoden. Därefter tar hårsäck en i taget den mänskliga handen kan styra vinkeln, positionen och orienteringen av håren och det är därför ingen kan se om du har genomgått en hårtransplantation.

Introduktion till Hairlust Grow Perfect
Hairlust Grow Perfect är speciellt utformat för att bekämpa håravfall och främja hårväxt. Det är ett naturligt schampo som är fritt från skadliga kemikalier och sulfater.

Tycker du om Grooming, läs då gärna: Smink för män

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *