36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Många människor lider av tunnhårighet och håravfall. Män tappar hår helt i högre grad och kvinnor blir i högre grad tunnhåriga, även om det finns skräckexempel på kvinnor som exempelvis tappar sitt hår på ett liknande sätt som män gör. Detta är givetvis desto jobbigare för de kvinnor som blir drabbade på det sättet. Men det är även jobbigt för många män. 

Hur löser man håravfall?

Det finns många sätt att handskas med håravfall. Känsliga människor kanske till och med behöver gå i terapi. Ja, just så känsligt kan det vara. Många har ångest eller känner skam. Är jag ful, kanske man tänker. Men det är inget skamligt i det, det är sånt som hör livet till. Men det betyder inte att man inte kan eller bör göra någonting åt det.

Det finns många metoder mot håravfall. Läkemedel i all ära men de privata klinikerna kan ha bättre metoder på vårdcentraler. Detta för att man helt enkelt inte prioriterar håravfall eller tunnhårighet inom den offentliga sjukvården. Permanenta lösningar finns, ett av de bästa är FUE-metoden. Mer om den lite senare.

Jag vill först och främst tipsa om tricopigmentation. Du kan bli behandlad med tricopigmentation hos Akacia Medical som är Sveriges kanske bästa och mest erfarna privata klinik inom området. Men vad är tricopigmentation kan man fråga sig? Det är en metod som påminner om tatuering. Men det skiljer sig på flera sätt. För det första träder tatuteringar djupare in i huden. Detta är en tillfällig lösning som håller i något år eller så. Nålen är också annorlunda utformad. Tricopigmentation gör så att det ser ut som att du ha hår fast du inte har det. Och ja, det ser helt autentiskt ut också.

FUE-metoden är en metod där man förflyttar hårsäckar. Man kan till exempel transportera hårbottnar i nacken eller ta kroppshår. Man byter ut de “döda” hårsäckarna helt enkelt. Det är en väldigt bra lösningar, som visat sig ge ett snyggt och bra resultat. Bästa tekniken är att använda sig av safirspetsar, något som är det något av det allra senaste. Då får man bättre precision, bättre resultat och snabbare läkning. Jag har bloggat tidigare om för och nackdelar med hårtransplantation.

Varför hår är viktigt?

Många människor kanske inte bryr sig nämnvärt om de har lite hår på huvudet eller är tunnhåriga. Men rent krasst, så blir människor i stor grad bedömda på hur de ser ut. Detta gäller inte minst när man träffar människor för första gången. Det första intrycket, så att säga. Jag vet folk som har gjort förfrågningar kring varor eller tjänster exempel och fått svaret (direkt eller indirekt) “det har du inte råd med”. Då personen ifråga blivit bedömd helt och hållet på utseendet, etniciteten eller på vad personen “utstrålar”. Det kan vara enormt viktigt hur man klär sig på en arbetsplats. Du kan se vuxnare ut särskilt om du är ung, men du kan också ge ett affärsmässigt intryck med exempelvis kavaj. Samma sak gäller håret. Med välvårdat hår kan du uppfattas som stilig, proper och sexig. Saknar du hår kan du uppfattas äldre eller i värsta fall “gubbig” som man. 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *