Fler och fler hittar till gamingens underbara värld. Det finns också flera som vill börja med gaming men som inte vet vad man behöver tänka på. Därför går jag här igenom lite tips på saker du ska tänka på om du vill börja med gaming. 

Gaming är väldigt inkluderande och det räcker med att du har tillgång till dator eller TV-konsol. Många som inte känner att de passar in hittar till gaming så du lär hitta väldigt många nya vänner inom denna värld. 

Ha ett bra internet

Gaming behöver inte ske över internet då offlinespel även räknas till gaming. Har du däremot tänkt att spela med eller mot andra så behöver du ha en bra internetuppkoppling. Annars riskerar du att tappa uppkopplingen under tiden du spelar. Du riskerar även “lagg” som är när uppkopplingen blir svag och spelet då fryser sig eller börjar hacka. 

Skaffa därför ett bra internet med relativt hög hastighet från operatören. För att sedan kunna nyttja det så behöver du troligtvis en router som fördelar ut signalerna till dina enheter. En vanlig router fungerar alldeles utmärkt om du bara vill börja men annars är en gaming router att föredra. 

Hitta inom vilken genre du vill spela

Idag finns det spel inom alla möjliga nischer och genrer. Det blir lätt en djungel för dig som precis har börjat med gaming. Skillnaden mellan vad spelen går ut på och i vilken miljö de utspelar sig skiljer sig kopiöst. Det finns allt från spel som utspelar sig i rymden till spel som utspelar sig på medeltiden. Vad spelet går ut på kan också skilja sig mycket, exempelvis kan spelet gå ut på att skjuta folk medan andra spel går ut på att bygga upp städer. 

Ett bra tips är därför att titta på speltrailers eller testa flera olika spel för att hitta vad du gillar. När du väl hittar något som du gillar, exempelvis skjutspel så kan du börja leta efter spel i den genre. 

Gå med i spelcommunityn

Även om en del gillar att sitta och spela ensamma så blir det oftast mycket roligare om man hittar någon att spela med. Det kan man görai olika communityn och forum. 

Många av spelen bygger själva upp egna communityn där spelets användare kan diskutera med andra spelare. Där går det även att leta efter folk att spela med och skaffa nya vänner. 

I forum och liknande kan du också lära dig mycket tips och tricks i spelet. Lär du dig lite tips och tricks i spelet så brukar det bli ännu roligare att spela. 

Hitta en tid då du kan spela ett tag

Många i dagens samhälle är stressade och har svårt att få tiden att räcka till. Gaming är dock ett sätt att koppla av och njuta av något underhållande. För mig och för många andra så har gaming effekten att sänka stressnivån. 

Att spela någon halvtimme då och då under dagen är inte särskilt kul. Försök istället att packa ihop tiden så att du kan spela i någon timme utan att behöva avbryta. Det blir mycket roligare att spela mer sammanhängande än med massa pauser. 

How to Start a Video Game Company

Ha bra gaming gear

Även om du kan utöva gaming genom att använda din gamla laptop och någon gammal datormus så blir det mycket roligare om du har ny och bra utrustning. 

Det behöver inte heller kosta särskilt mycket men det kan förhöja spelupplevelsen mycket. Läs gärna artikeln om den bästa gaming musmatta 2020

 

Allt gott, Oliver

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *