36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Oavsett om du är på jakt efter en elegant kostym för bröllop eller fest, eller en mer avslappnad stil för arbete eller vardagslivet, så har vi allt du behöver för att se fantastisk ut och känna dig självsäker i varje situation.

Att välja rätt kostym är viktigt, oavsett om du är en erfaren klädkännare eller inte. En välpassande och stilren kostym kan verkligen göra underverk för din självkänsla och ditt självförtroende, vilket i sin tur kan öka din framgång i både arbets- och privatlivet. Det är därför det är viktigt att du vet vad du ska leta efter när du köper en kostym, och hur du kan matcha den med rätt skjorta, slips, skor och accessoarer för att skapa den perfekta outfiten.

Herrkostymer kommer i många olika stilar

Herrkostymer kommer i många olika stilar, färger och material, så det kan vara överväldigande att veta var man ska börja. Vi har samlat allt du behöver veta för att kunna välja den rätta kostymen för dig, oavsett om du är ute efter en klassisk, modern eller trendig stil. Vi kommer att täcka allt från passform och material till färgval och stilråd, så att du kan göra det bästa valet för dig och din personliga stil.

Fråga dig själv vilken stil är du ute efter?
Samt när ska kostymen användas? Det finns många olika tillfällen.

Att välja rätt passform på kostym

En av de viktigaste faktorerna att tänka på när du köper en kostym är passformen. En välpassande kostym ska sitta bra på kroppen utan att vara för tajt eller för löst. Detta kommer att göra att du ser mer välklädd och professionell ut, oavsett om du bär kostymen på jobbet eller till en fest.

Det finns tre huvudsakliga passformar att välja mellan: slim fit, regular fit och loose fit. En slim fit kostym är tätare på kroppen och ger en modern och slank siluett. En regular fit kostym är mer avslappnad och passar de flesta kroppstyper. En loose fit kostym är mer avslappnad och passar bra för en mer avslappnad look.

När du väljer passformen är det också viktigt att tänka på längden på byxbenen och ärmen. Byxbenen ska sluta precis ovanför skon, medan ärmen ska sluta precis vid handleden. Detta ger en snygg och välproportionerlig look.

Att välja rätt material på kostym

Materialet på din kostym är också viktigt att tänka på när du väljer din kostym. Det finns många olika material att välja mellan, inklusive bomull, ull, linne och syntetiska material.

Ull är ett av de vanligaste materialen för kostymer eftersom det är både hållbart och andningsbart.

Slutligen: Precis som allt annat behöver du bygga upp en kostym garderob, du kommer inte klara dig på endast en kostym så kommer du även behöva bygga upp en skjortgarderob och med en bred variation av skjortor.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *