36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Vad är din typ av Erotic Blueprint Type? – Erotiska ritning

Samarbete med vuxenkul.se

Jaiya är en Somatisk sexolog och pedagog som har ägnat de senaste två decennierna åt att studera vad som tänder människor. Under tiden så utvecklade hon något som kallas Erotic Blueprint, som är en så kallade upphetsningskarta som avslöjar ditt primära erotiska språk: energisk, sensuellt, sexuellt, kinky eller shapeshifter “formskiftare”någon som är lite av alla tillstånden.

Din erotiska plan är en karta över vad som tänder dig och alla vi människor talar olika erotiska språk och vi kan lära oss att prata med några av dom. 

Att lära sig att upptäcka sin erotiska plan är en process som börjar med att ställa frågor till dig själv. Om du blir nyfiken så kan du se serien: Netflix-show Sex, Love & goop där du kan få se att det finns mer nöje att utforska (ensam eller tillsammans med en partner) när du väl har listat ut det.


Jaiya är en ​​en somatisk sexolog som betyder att hon ser på kroppen från en holistisk synvinkel. Hon arbetade tidigare med att hjälpa par och människor i sexlösa relationer i början sin karriär. Det var då hon började bara lägga märke till mönster. Det kunde vara all möjligt som att den här personen är inte lika tänd sin partner som den här personen är. Denna persons kropp reagerar annorlunda på denna beröring. Alla är inte likadana och det kan du även läsa i denna sexblogg.

 

Vi människor har en bild över hur sex ser ut, men det skiljer sig åt och det finn  ingen enhetlig metod för upphetsning.

 

Hon började fråga sig själv vad formeln var. Vad är mönstret? Hon kunde se att den här personen tänds av att inte har direkt beröring med sina könsorgan eller sin kropp. Den här personen här älskar det. Den här personen tänds av ett smäll mot innerlåret.

 

Dom olika typerna

 

Sensuella typen

Den sensuella typen är någon som tänds av att få alla sina sinnen tända. Det här är någon som älskar smaker, lukt. De vill gå in i en vacker miljö när de kommer in i sin erotiska lek. De tar med sig konstnärskapet. Och så den sensuella superkraften är att de har tillgång till hela kroppen till orgasmiskt nöje genom förnimmelser – det är inte alltid en genitalfokuserad orgasm. Det kan vara något som att någon matar dig med en läcker chokladbit medan de slickar baksidan av ditt knä.

 

Energiska 

Den energiska typen är någon som tänds av förväntan, utrymme, retas, längtan, längtan. Du kan vara en energisk om du känner allt innan kyssen händer. Det är som, herregud, herregud, vi ska kyssas. Vi kommer att kyssas, ah. Den känslan. Du är väldigt, väldigt känslig, så det krävs inte mycket för att tända dig. Det är som att tappa en sten i vattnet. Om du tappar stenen i vatten kommer ringarna att försvinna.

 

Sexuella typen

Den sexuella typen är någon som är tänd på vad vi tycker om sex i vår kultur. Nakenhet, könsorgan, orgasm, penetration – det här är några av de saker som den sexuella älskar. Superkraften hos det sexuella är att det vanligtvis är ganska lätt att slå på: Du kan snabbt gå från noll till sextio. Det är inte så att det saknas djup, men det finns en enkelhet. Det är som att jag älskar det här. Detta är vad som fungerar. Nu kör vi. Det är väldigt enkelt på vissa sätt; det är lättare att komma åt upphetsning genom könsorganen.

 

Kinky typen 

Kinky typen är någon som är tänd på tabut. Det finns ett par olika typer av kinky typer: Den ena är mer psykologisk, där det handlar om kraft dynamiken. Den ena är mer sensations baserad, där det handlar mer om känslan av rep, vibrator på huden eller slagspel eller intensiv känsla som uppstår. Det är dock inte nödvändigtvis vad vi tänker på som kink; det handlar om vad som är tabu för dig. Många förknippar dock sexleksaker för män som extra kinky men många av dom är faktiskt är samlagsvibratorer.

 

Formskiftartypen är någon som tänds på allt de sensuella, sexuella, kinky och energiska typerna tänds på. Superkraften hos en shapeshifter är att de kan shapeshift för att vara en fantastisk älskare för vem som helst. De kan säga, ”Åh, min partner är en sensuell – jag kommer att byta form för att vara en sensuell.” Och de är tända av det.