36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Sex och några av dess hälsofördelar

I annonssamarbete med Sinful

Sex kan ge en boost till vissa aspekter av människors välbefinnande och fysiska hälsa, tyder en del forskning. Men flera studier i ämnet är nu föråldrade, och alla potentiella fördelar gäller inte alla. Vetenskaplig forskning har visat på flera möjliga fördelar förutom fortplantning som kommer med samlag. Dessa fördelar inkluderar att bevara hjärthälsa hos vissa människor, sänka blodtrycket och stärka immuniteten. Sex kan också förbättra humör, relationer och mentalt välbefinnande.

Lindrar stress
Sex kan fungera som ett naturligt sätt att lindra stress. En studie från 2019 tittade på effekten som intimitet med en partner hade på kortisolnivåerna. Kortisol är ett steroidhormon som cirkulerar i kroppen som svar på stress. Forskarna fann att uttryck för intimitet, vare sig de var sexuella eller inte, hjälpte till att få kortisolnivåerna hos både män och kvinnor tillbaka inom normalområdet.Sex utlöser frisättningen av oxytocin, endorfiner och andra ”må-bra”-hormoner, som kan vara ansvariga för denna stressreducerande effekt.

 

Stärker immunförsvaret
Viss tidig forskning fann att regelbundet sex ökade immunsystemets effektivitet. Forskare fann att personer som hade frekvent sex, vilket de definierade som en till två gånger per vecka, hade mer immunglobin A (IgA) i sitt system än andra. IgA är en antikropp som lever i slemhinnevävnaden, såsom spottkörtlarna, näsan och vaginalvävnaden. Det är dock viktigt att inse att denna studie dök upp 2004, och forskare har inte upprepat den sedan dess. En ny studie kan ge andra resultat.

 

Förbättra sömnen
National Sleep Foundation föreslår att sexuell aktivitet har hormonella fördelar för sömnen. Samma hormoner som minskar stress och ångest är också ansvariga för att framkalla sömnighet. Sex leder till frisättning av oxytocin, dopamin och endorfiner i hela kroppen. Efter att en person har fått orgasm börjar ett annat hormon som kallas prolaktin att cirkulera. Prolaktin inducerar känslor av tillfredsställelse och avslappning.

 

Minska risken för prostatacancer
En tidig studie, återigen från 2004, fann att hög frekvens av ejakulation kan minska risken för prostatacancer. Studien undersökte nästan 30 000 män och tittade på hur ofta de fick utlösning vid olika tillfällen i livet. De drog slutsatsen att de som fick utlösning mer än 21 gånger per månad hade en lägre risk för prostatacancer än män som bara fick utlösning 4–7 gånger per månad. Under 2016 förlängde forskarna denna studie med ytterligare 10 år för att fortsätta sin forskning om deltagarnas risk att utveckla prostatacancer.Denna uppföljning bekräftade de första resultaten. De män som ejakulerar oftast hade en lägre risk för prostatacancer de som fick ejakulation mer sällan.

Vilket fall är det en hel del goda egenskaper från att ha sex
Att alltid få tillräckligt med sex med en partner kan vara svårt, människor har olika behov. Har man väldig lite sex i sitt förhållande kan det bero på att man tappat vanan att ha det regelbundet. Det kan ju vara väldigt jobbigt om den ena parten tappat sexsuget helt och du har sexsug själv. Då får man ju vara där och stötta sin partner och kanske sätta sitt egna behov åt sidan och tillfredsställa sig själv. Många män upplever att en
Fleshlight är väldigt likt att ha sex med en kvinna då insidan är gjort med Real Super Skin och det bildas som ett vakuum där. Det är inget jag provat själv men vet en del män som har svårt att hålla sig när dom har sex använder den som  sexuell uthållighets tränare.