36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Det finns många fördelar med att sluta med tobak

Samarbete med whitepouches.com

Du som väljer att till exempel sluta röka förlänger livet med i genomsnitt 10 år. Med rökning följer många hälsorisker såsom lungsjukdomar, cancer, hjärtin- farkt, hjärnblödning, blodpropp, impotens, tandlossning och ryggvärk. Funderar du på alternativ till tobak så läs vidare. 

Har du försökt att sluta röka flera gånger då är du inte ensam, vaknar du på morgonen känner ett stort sug på nikotin? Det beror på att det var länge sedan din kropp känna av effekterna av nikotin eller koffein. Att bryta detta är inte lätt, men det går. En morgondusch, en rask promenad eller annan aktivitet kan få hjärnan på bättre tankar och kroppen att hinna vakna.

 

Vad är syftet med att sluta röka använda tobak?
 Tobaksröken innehåller många skadliga ämnen. De gör att risken ökar för att du får cancer, hjärtinfarkt, KOL, infertilitet, impotens och flera andra sjukdomar och besvär. Den bästa du kan göra för att minska risken är att sluta röka. När du gör ett rökstopp reagerar kroppen nästan omedelbart och börjar återhämta sig.

Vad är farligast tobak eller nikotin?
Tobak är farligt på lång sikt. Det kan ta 25 till 35 år för de allvarligaste skadorna att utvecklas. En uppskattning är att varannan rökare dör i genomsnitt tio år i förtid. Vanliga sjukdomar är cancer, hjärt-kärlsjukdomar och lungsjukdomar. Den som röker drar ner flera giftiga ämnen, till exempel tjära och radon, i lungorna.

Allt fler övergår till tobaksfritt snus som är betydligt bättre än att röka, här får du fördelarna med att du får nikotin portionerat över dagen och du kan välja vitt snus så att det blir mindre påverkan på tänderna. Cigaretter hade förut olika smaker med klick, men det utgick och färre började röka. 

Varför snusa tobaksfritt?
Det finns flera fördelar med att använda tobaksfritt snus som ett mindre skadligt alternativ till cigaretter. En del fördelar är direkt kopplade till att nikotinpåsar är en produkt utan tobak, som både cigaretter och snus innehåller. Det tobaksfria snuset är en helt annan version än det klassiska snuset. Tillverkarna har framgångsrikt lyckats extrahera nikotinet från tobaksplantan. Med detta gjorde de det möjligt att skapa en portion med olika fyllmedel, smakämnen och naturligtvis nikotin.