36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Brädspel – den bästa aktiviteten för vintertid

Nu blir dagarna kortare, kvällarna ännu längre, och vädret blir värre och värre. Det regnar och  snart ska det snöa, och vi ska tillbringa ännu mer tid inne. Vi minnas sommarens tid när vi satt ute med våra vänner, festade och stannade upp till morgonstimmar. Men sommaren är inte den enda tiden när människor kan tillbringa tid tillsammans. Även i vintern behöver vi ibland kontakt med vår familj eller vänner.

Det finns många alternativ för inomhusaktiviteter: du kan titta på filmer, läsa böcker som du hade ingen tid att läsa på sommaren, starta en ny hobby… men det finns en särskild aktivitet som blir ännu populärare under senaste tiden: brädspel – det finns fler och fler nya brädspelen varje år, från tävlingsspel genom kortspel och kooperativa spel för människor i varje åldersgrupper. Varför är brädspel bra för dig? Listan av fördelar är så lång att det känns nästan oändlig.

Det finns ingen tveka att brädspel är bra för din hjärna. Genom att spela olika typer av brädspel hjälper du stimulera din hjärna, öva ditt minne och utveckla fantasi. Med brädspel kan du omedelbart resa i tiden, flyttas till olika länder lång borta, och även till andra planeter. Många spel som strategispel och kooperativa brädspel hjälper också utveckla färdigheter som också används både i vardagen och i ditt jobb liv, till exempel samarbete, hänsyn till jämställdhet eller beslutsfattande. Om du gillar att tävla och rivalitet är viktig för dig, då kan du absolut hitta något för dig också. Tack vare brädspel går tiden snabbt och snart ändras de långa vinterkvällarna till tiden full av skratt och nöjdhet.

Naturligtvis har brädspelen många fördelar, men man kan absolut säga att en av de viktigaste fördelarna är att brädspelen kan föra människor samman. De hjälper bygga relationer och skapar känsla av gemenskap mellan alla: barn och vuxna, vänner, familjer, främlingar och olika grupper av människor. Det bästa exempel på hur viktiga brädspelen kan vara i våra småa samhällen, och hur en hobby och gemensam kärlek av en familj till brädspel kan ändras till en framgångsrik affär är familjen Fryxelius, som skapade och äger företaget FryxGames.

FryxGames är ett familjeföretag som skapades sommaren 2011, fast deras historia går tillbaka i tiden när de kom på första idéer att skapa och utveckla nya brädspel. Nästan hela familjen av 10 bröder, sex systrar och två föräldrar involveras i hela processen om att publicera brädspelen – från den första idéen, genom utveckling, promotion och publicering. Det som, enligt Enoch Fryxelius, FryxGames CEO, är viktigast är att bygga en ny spelkultur. För FryxGames betyder den nya spelkulturen en kultur där alla känner sig välkomna, där det finns plats för alla. En kultur som byggs på jämställdhet och känslan att alla kan sitta tillsammans vid ett gemensamt bord och vara en del av en grupp där alla är betraktade med respekt. FryxGames är ansvariga för brädspel som t.ex. Angel Fury, Fleets, och det mest kända, Terraforming Mars, ett världskänt science-fiction spel där ens mål är att kolonisera den röda planeten. 

Så om du söker på ett perfekt sätt att tillbringa tid denna vinter, vara säker på att pröva brädspelen, du ska inte vara besviken!