36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Denna gästartikel är skriven av Andreas på Padelspelaren.se

Padel har idag kommit att bli en mycket populär sport. Om vi backar tillbaka några år var det få som kände till sporten medans de flesta har provat på det idag. Här kommer här 5 anledningar till varför du bör testa på att spela padel.

 

  1. Den första och enklaste anledningen till varför du bör spela padel är att det är bra träning. De flesta utövar idag någon typ av träning och söker därför efter roliga träningsaktiviteter. En av dessa är padel. Den här sporten är bra träning och efter första gången du spelat kan jag nästan utlova en rejäl träningsvärk i såväl ben som armar. 
  2. Den andra anledningen till varför du bör spela padel är för att det bidrar till gemenskap. Vid spelande av padel är det vanligaste spelsättet två mot två. Det går även att spela en mot en men det går inte att utöva padel ensam vilket bidrar till gemenskap.

  3. Den tredje fördelen med padel är att det är en väldigt enkel sport att börja med. Det du behöver för att spela en padelmatch är en motståndare, bokad bana samt ett padelrack och en boll. Det går bra att köpa ett padelrack men det går även bra att hyra ett padelrack vid banan för ett mycket billigare pris. Med andra ord krävs inte mycket för att utöva en padelmatch och det finns inga ursäkter för att inte spela.

  4. Den fjärde och kanske enklaste anledningen är att det är en väldigt rolig sport. Det finns en anledning till varför padel blivit en så pass populär sport som det blivit idag. Jag har spelat med många och även hört många som spelat och det finns inte en enda person som inte tyckt att det varit roligt att spela.

  5. Den femte anledningen är att det finns flera hälsofördelar med racketsporter. Studier visar att utövande av racketsporter påverkar din hälsa positivt. Det tros inte bara bero på fysisk aktivitet utan även gemenskapen som sporten bidrar till.

 

För att sammanfatta så finns det massor av anledningar till varför du ska börja spela padel och rent av så finns det ingen anledning till att inte börja det.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *