36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

För några år sedan drev jag en startup som tyvärr blev en dyr historia. Hälften av gänget var slösa medan vi andra kunde spara in på utgifter. Allt blev fel redan från början, det första som skulle göras var att köpa helt sprillans nya mobiler tyckte mina delägare. Vilket för mig var helt befängt, vi visste ju inte ens om företaget skulle finnas kvar innan dom 24 månaders bindningstid men dessa blev inköpta med mycket mera. En viktig sak som jag poängterade var att man ska inte binda pengar i saker när man är en startup, se över vad du kan ta med hemifrån och hyr hellre eller köp begagnat. Att hantera dina resurser på ett smart sätt kan göra skillnaden mellan att din idé blir verklighet eller att stannar på idéstadiet.

Här är några bra spartips för dig som driver ett start-up-företag:

 • Budgetera klokt:
  Det första steget för att spara pengar är att skapa en detaljerad budget. Identifiera dina utgifter och inkomster noggrant och se till att du har en översikt över ditt företags ekonomi. Använd gärna en budget planeringsverktyg för att underlätta denna process.
 • Prioritera nödvändiga utgifter:
  Gå igenom din budget och avgör vilka utgifter som är nödvändiga för din verksamhet och vilka som kan vänta. Prioritera de utgifter som direkt påverkar din produkt eller tjänst samt de som hjälper dig att nå din målgrupp.
 • Undersök leverantörer och pruta:
  Jämför priser och förhandla med dina leverantörer. Det är ofta möjligt att få bättre avtal och rabatter genom att förhandla eller byta till en annan leverantör.
 • Använd teknologi för att automatisera:
  Det finns många automatiseringsverktyg som kan hjälpa dig att spara tid och pengar. Använd dessa för att effektivisera ditt arbetsflöde och minska dina kostnader. Jag skulle säga undvik: Saas lösningar som binder upp er, det blir dyrt att lösa ut dom.
 • Hyra istället för att köpa:
  I början kan det vara fördelaktigt att hyra utrustning och resurser istället för att köpa dem. Detta minskar ditt initiala kapitalbehov och ger dig flexibilitet att justera när din verksamhet växer. Visste du att man kan hyra mobiler? Det är en otroligt bra  tjänst  som heter Refurbly Flex mobiluthyrning gäller just nu iPhone, du hittar information om tjänsten här: https://www.refurbly.se/hyr-mobil
 • Köp begagnade mobiler
  Som startup behöver du inte alltid senaste modellen, här verkligen en stor post du kan spara in pengar på.
 • Outsourcing:
  Istället för att anställa heltidsanställda, överväg att använda externa konsulter och frilansare för att utföra specifika uppgifter. Det kan vara kostnadseffektivt och ger dig tillgång till specialistkunskap.
 • Använd coworking-utrymmen:
  Istället för att hyra en dyr kontorslokal kan du använda coworking-utrymmen som är flexibla och prisvärda alternativ för att driva din verksamhet.
 • Marknadsför dig smart:
  Använd digital marknadsföring och sociala medier för att nå din målgrupp till en lägre kostnad än traditionell marknadsföring. Du kan även använda gratis eller billiga marknadsföringsverktyg och resurser online. Har du inte råd med SEO, läs några timmar SEO-bas och få till unika titlar och meta-beskrivningar så har du en liten chans att få trafik från internet.
 • Sparpengar för nödsituationer:
  Se till att du har en nödfond för oförutsedda utgifter. Detta kan hjälpa dig att undvika att ta dyra lån om något går fel.
 • Fokusera på tillväxt och lönsamhet:
  Sluta inte att tänka på sparande som ett mål i sig. Se det som ett medel för att uppnå större tillväxt och lönsamhet för ditt företag.

Sparande är en viktig del av att driva ett framgångsrikt Startup-företag. Genom att vara medveten om dina utgifter och prioritera klokt kan du maximera dina resurser och öka dina chanser till framgång. Lycka till med ditt startup-äventyr! Ja, hur gick det med mitt företag, undrar du säkert, vi valde all lägga ner det och vi fick betala av alla mobiltelefoner, lån och så vidare för vi ville inte gå i konkurs utan göra rätt för oss.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *