36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Samarbete med pdlcenter.se

Är du ett fan av racketsporter? Du kanske har provat på Tennis, Badminton eller Squash? Vi Manity är säkra på att ungefär 90% av oss har provat Badminton någon gång i vårt liv och ungefär 50-60% har provat Tennis och runt 30% har testat att spela Squash. 

Har du någonsin undrat hur det skulle kännas om du kombinerar alla element i dessa tre racketsporter till en? Det är padel i ett nötskal.

För dig som inte har någon aning om vad Padeltennis handlar om vill ha bra kuriosa att droppa, så är du på rätt plats, läs vidare.

Padel är den sporten som växer snabbast i Sverige

Till skillnad mot tennis så spelas padel främst inomhus och är en blandning mellan tennis och squash. Padel har sitt ursprung från Sydamerika och Spanien. Här kan du spela padel i Stockholm.

Padel är roligt, enkelt och socialt då man ofta spelar 4 personer. Det är lätt att lära sig att spela padel och på så vis känns det roligt direkt. Fastnar du och blir duktig kan Swedish padel open vara något för dig.

Padelbanan:

Består av en bana ( 10 x 20 meter)  som är 30 % mindre än en traditionell tennisbana och spelas på en plan med två planhalvor avskilda av ett nät, precis som tennis. Däremot så kan man även använda sig av väggarna i spelet – vilket mer liknar squash.

Padel ger dig ett bra träningspass:

Sporten hjälper till att stärka och hålla din kropp ung och du utövar det måttligt, det bidrar till att du kommer känna dig mindre trött i dina dagliga aktiviteter. Då det är väldigt roligt att spela padel och enligt många så tänker man inte heller att man utövar fysisk aktivitet som exempelvis stå på ett rullband.

Padel är lättare än vanlig tennis

Det finns ett element som gör att padel är något lättare än tennis. Eftersom en padelboll studsar lägre än en tennisboll kommer du att spela många av dina skott relativt närmare marken. Detta kräver mer när det gäller lägre kroppsstyrka och flexibilitet än armstyrka.

Kan du spela singelpadel?

Tekniskt sätt så kan du spela padel som singelspel, men det är inte fulländat. 

Skillnaden är trycket på bollen

Padelbollar har mindre tryck; därför studsar bollen mindre än tennisbollar. 

Både tennisbollar och padelbollar är tillverkade från samma basmaterial när det gäller deras kärna och luddiga yttre lager. Dessa basmaterial används i samma proportioner i båda fallen, vilket ger tennis- och padelbollar samma vikt.

 

Den stora skillnaden är det inre trycket. Här talar vi om 14psi maximalt för tennisbollar och 11psi maximalt för padelbollar. Det högre trycket bidrar till att tennisbollen får en något större diameter.

Det innebär att tennisbollar i praktiken som inte har rätt studs skulle kunna passeras som padelbollar.


Vill du testa på att spela padel är det bara att vända sig till din närmsta pdlcenter.se och boka en bana!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *