36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Vintern står för dörren och likaså gör skidsäsongen. Och efter ett år med restriktioner och nedstängda skidorter är det äntligen dags att ge sig ut i backarna igen. Men har du all utrustning du behöver och är du redo för säsongen? Sannolikheten är ganska hög att du inte är det vilket är anledningen till att vi skrivit denna guide.

 

Målet med artikeln är att ge dig matnyttiga tips om hur du kan förbereda dig för sportlov och skidresor. Dessutom uppmanar vi dig till att börja förberedelserna redan nu trots att första snön inte har fallit än. Varför berättar vi lite längre ner.

Ska du åka skidor eller snowboard?

Det första du behöver avgöra är om du planerar att åka skidor eller snowboard. Är du en redan inbiten brädåkare så vet du med säkerhet redan vad det är du föredrar och planerar att åka på i vinter. Men för alla de som ska ut i backen för första gången, är detta ett avgörande beslut att ta.

Anledning till detta är att du kommer behöva olika utrustning för de olika brädorna och därmed även en annorlunda strategi för vad du behöver köpa och förbereda. Personligen föredrar jag snowboardåkning men smaken är som baken och du åker så klart precis som du vill.

Kvalitetsutrustning kan vara skillnaden på liv och död

Som bekant är skid- och snowboardåkning extremsporter med vissa risker. Många av riskerna kan man inte helt undvika utan endast anpassa sig efter, fast en hel del risker kan man göra sig av med helt.

Ditt främsta skydd i backen kommer vara den utrustning du använder och eftersom du lägger ditt och andras liv i händerna på utrustningen, bör den hålla den högsta möjliga kvalitet. Vill du ha den bästa utrustningen på marknaden, vare sig du ska köpa snowboard, nya boots, eller vinterjackor kan vi rekommendera brädåkarna på Brädkultur.se. De har både en webbutik och en välsorterad affär i centrala Stockholm, och framför allt är de experter på allt som rör brädåkning, både på asfalt och snö.

Var ute i tid för bäst priser

I likhet med alla säsongsbaserade aktiviteter kan man spara många hundralappar genom att shoppa smart, framför allt genom att shoppa under rätt tid, dvs. köpa prylarna utanför säsongen. Detta därför återförsäljare brukar REA:a ut förra säsongens varor under sommaren, innan årets nya kollektion landar på hyllorna.

Därmed kan du spara oerhört mycket pengar på att köpa en ny snowboard i juli istället för att vänta tills veckan innan sportlovet då alla ska köpa ny utrustning. Det gäller framför allt alla som har barn och familj och därför behöver köpa dyr utrustning till mer än en person.

Samma sak gäller för bad- och sommarkläder: vill du ha de bästa priserna, ska du shoppa under vintern. Underkläder för män är det sällan rea på men det händer, bästa utbudet finner du i nischade kalsongbutiker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *