36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

För ett tag sedan så bokade jag en överraskningsresa till min flickvän i sommar då hon fyller år och länge drömt om Italien och då ​​Toscana. Vi kommer spendera 14 dagar där och uppleva så mycket vi kan. En stor del till en lyckad resa anser jag är en resa som är någorlunda planerad. Visst så kan man lämna mycket till slumpen men ibland är det trevligt att ha vissa restauranger man verkligen vill gå och äta på och andra aktiviteter.

Det är även väldigt bekvämt att bokat det mesta från hemifrån och kunna koppla av på semestern, givetvis vill man kunna känna att man inte behöver semester från semestern så tid för bara vara är ett måste.Vi gärna se mycket av Italien så vi kommer hyra en cab och åka runt och prova olika hotell och nu har vi god tid på oss att gå igenom denna reseguide för Toscana 

Landets olika städer har alla något romantiskt i sig, Toscanas solnedgång, Venedigs gondoler, romans historia i Rom eller paradisstränder i Sardinien.

 

Kort om Toscana
Toscana eller Toskana, är en region i mellersta Italien.  Den regionala huvudstaden Florens eller Firenze , var centrum för den italienska renässansen .

Toscana är ren av de vackraste regionerna i Italien och är känt över hela världen för sin konst, gastronomi (mat och vin såklart), vackert landskap och en varm, välkomnande gästfrihet. Toscana bildar centrala Italiens största region med en yta på 23.000 kvadratkilometer . Ligger på Italiens västkust , Toscana gränsar till Tyrrenska havet , den liguriska kusten , Apenninerna och regionerna Umbrien och Lazio.

Ni som följer min blogg vet att jag tycker om att shoppa och det gör min flickvän med, vi kommer resa med ganska så tomma resväskor till Italien för vi  tänker unna oss Italienska skor och kläder. Det är nämligen ganska så dåligt utbud på det i Sverige och ganska så dyrt så vi hoppas finna bra skor. Siktet är några par Loafest, skinn sandaler och har jag i sikte. Prada och Tods är faktiskt tillverkade i Italien. 

Amore mio, ta med mig till Italien!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *