36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Vad skulle du ta med till en öde ö? Kanske inte om du var strandsatt i en flygplans- eller båtolycka men om du var med i Robinson eller om du bara åker på semester? Här är tips på 3 trevliga saker.

Hängmattan

Du kan köpa med en hängmatta som du kan slappa på. Det finns modeller som fungerar lika bra till campingen som när du besöker paradisön. Jag skulle rekommendera en Piña colada, något alkoholfritt om du föredrar det eller bara en skön tupplur efter en intensiv dag. Det som är så spännande med den tidigare nämnda webbutiken, är att det även finns hängmattor för två personer där. De verkar vara i fin kvalitet, med överkomligt pris och ett stort utbud i flera färger och utföranden. 

Skulle jag personligen köpa hängmattor, så skulle jag nog göra det där. Bra hängmattor är ändå ingenting som man brukar hitta i det närmaste byggvaruhuset eller på ICA. Jag gillar butiker som har ett sortiment och produkter som man inte ser på andra håll, och det finns just där. Det är sunt med konkurrens av den valfrihet som webben nu innebär, särskilt efter att alla nya webbutiker dykt upp under coronapandemin.

Sällskapsspel

OK, jag ska vara helt ärlig. Detta vore inte mitt förstahandsval om jag var strandsatt på en öde ö, om det vore en krissituation. Men på vanlig, mysig semester med trevligt sällskap så vore detta definitivt trevligt att ha med sig. Man kan spela schack eller vanliga sällskapsspel som Monopol. 

Det finns flera spel som påminner om Monopol men som har annan design och lite annorlunda regler. Spelet om Malmö är ett sådant exempel. Kanske, ett kul spel om man besöker Malmö. För övrigt finns det sällskapsspel i miniformat som man kan spela på tåget eller i bilen. Kortspel är också ett bra alternativ, eller digitala spel på paddan eller surfplattan. Som väl bekant ett utmärkt val för dig som vill sysselsätta gnälliga ungar när man är ute och reser.

Godsaker

Godis (och riktig mat förstås) är ett måste för alla resglada entusiaster. För många är det den ultimata stämningshöjaren, eller gör åtminstone resan lite drägligare. Passar lika bra i hängmattan som bakom ratten eller på hotellrummet. Jag rekommenderar att man köper riktigt gott godis på nätet. Man hittar ofta annorlunda godis, och importerat godis från exempelvis USA om man handlar online. Visste du att hovet köper sitt godis från EJ’s choklad på Östermalm? De erbjuder extrem lyxig choklad med riktig champagne i och andra fina råvaror. Det kan man köpa direkt på deras sajt, och få hemlevererat direkt i brevlådan. Perfekt för den som är livsnjutare och inte vill ha någon tråkig toblerone på semestern. Eller varför inte köpa (klart billigare) estländsk vit choklad med riktiga blåbär, som är hästlängder bättre än Marabou och andra varianter i Sverige. 

Med andra ord finner du importerat godis/läsk från USA, Estland och andra länder om du bara googlar. Så ta dig en Piña colada, supergott godis, kanske härligt god lokal maträtt med fantastiska råvaror (thailand?) och njut av solen i en hängmatta. Mycket bättre än så kan inte semestern bli.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *